מנהלים על אופנועים מדברים עסקים

שמי ערן יורן. אני יועץ שיווק, צמיחה עסקית ודיגיטל לחברות בינלאומיות ולסטראטפים. בעברי שותף מייסד בשני סטארטאפים, סמנכ״ל שיווק ופיתוח עסקי בחברת תקשורת בינלאומית וסמנכ״ל קריאטיב ופלנינג (אסטרטגיה) במשרדי פרסום מהטובים בארץ. אני סקרן ברמות מטורפות ולאחרונה רכשתי ימאהה-טנרה 700 וחזרתי לרכב.

אלן צ׳פלסקי

אלן צ׳פלסקי הינו צלם פרסום ישראלי-אמריקאי ותיק ומוכר, אשר התמחה בצילום עסקי בשיקגו, ארה״ב. בבעלותו סטודיו הממוקם במבנה תעשייתי בדרום תל-אביב, ערוך לצילומי איכות במגוון רחב של תחומים. אלן מתמחה בצילומי תדמית של אנשים, טכנולוגיה, עסקים ומזון. הצילומים של אלן מספרים סיפור מסקרן, מרתק, אנושי ונוגע והבטאים היטב את החיבור בין האישיות הפרטית והמקצועית של האדם.

המשפחה היא לפני הכל

תאריך: 21 אפריל 2022 | מקום: נחל רפאים | סגנון רכיבה: שטח/אדוונצ׳ר | אופנוע: KTM690R ENDURO

הקשיים הם דמי לימוד. חייבים להשקיע בעתיד וכל הזמן ללמוד ולהתפתח.

בשער הגיא אני פונה ימינה ומתחיל את הפוסט השביעי במסע שהנעתי מתוך סקרנות. זו כבר חתיחת דרך שעשינו, אלן ואני, ואפשר להסתכל אחורה ולהתחיל ללמוד מהניסיון. הדרך שעברנו עד עכשיו מגוונת הן בתוואי השטח והן באנשים. הקצב והרמה עולים ואנחנו מתחילים להבין מה עובד טוב ואיפה צריך לשפר. האנשים שמצטרפים אלינו מדהימים, הם מביאים איתם ניסיון רב הן בניהול והן ברכיבה והם פתוחים ונהנים לשתף בתובנות שלהם. עד כמה האופנוע באמת נוכח בתפיסת הניהול שלהם? עושה רושם שמאוד ומאוד עמוק. בשיחות שלנו עולה שזה לא משהו שהם עושים באופן מודע, אלה יותר כמו ריפלקס. פשוט אופן חשיבה וצורת פעולה אחרות. 

אז האם באמת מנכ״לים, סמנכ״לים ומנהלים בכירים שמחזיקים בכידון של החברות בראשן הם עומדים מקבלים החלטות ומיישמים אותן בדרך שונה ממנהלים רגילים? בפוסט הזה בדקנו את העניין עם רפי איובי סמנכ״ל חטיבת המכירות של ויסוצקי שהוביל אותנו מצור-הדסה לנחל-רפאים, ולעוד כמה מקומות בסביבה ואפילו הספיק להגיע הביתה בזמן לארוחת החג.

 

רפי איובי

סמנכ״ל חטיבת המכירות | קבוצת ויסוצקי

״אתה אף פעם לא יודע כמה אתה מוכן עד שפתאום אתה עומד על הפודיום״

טייטלים בצד, רפי הוא איש מכירות בדם, ככה הוא מרגיש, ככה הוא מתנהל, ככה הוא מאמן את האנשים שלו. תחילת דרכו בשטראוס כסוכן מכירות, שנתיים וחצי מאוחר יותר כבר היה מנהל מרחב. רק שנבין את המימדים, ניהול מרחב בשטראוס זה כולל כ-300 עובדים ו-9 מנהלים. אופרציה מאוד גדולה. לאחר 4 שנים ותחושה של מיצוי התפקיד עבר רפי לצד האחר של הפעילות, לעולמות הסחר. איך חושבים הקימעונאים, איך נעשות העיסקאות איך נכתבים החוזים, וכל הקשר המורכב שבין יצרן / יבואן לבין בקימעונאים המורכבים. ״זה פן שלם של הפעילות שהמכירות אינם חשופים אליו והוא סופר חשוב להבנת תמונת העסק המלאה. המעבר מבחינתי היה מאוד מאתגר. אבל האתגר והקשיים האלו שימשו לי כבית ספר מדהים לעסקים, למכירות וסחר. שטראוס מסתכלת על העולם הזה בצורה מאוד מכבדת גם מקצועית, גם תהליכית. נכנסתי לקימעונאים כמו יוחננוף, פרש מרקט, ויקטורי החברה הגדולים וגיליתי ששפת המכירות בה שלטתי לא מתאימה. למרות שאלו אותם לקוחות שהכרתי מקודם, אבל מדובר בזוית אחרת של הביזנס ולכן הכל שונה. אני באתי עם השפה המכירתית שלי והם רצו לסחור, כסף הנחות וכד׳. בקיצור התרסקתי שם די הרבה פעמים עד שלמדתי את הטכניקה הנכונה, התחזקתי והתחלתי לשלוט בשטח.״

לקח לי זמן להבין אבל לא וויתרתי, דווקא ברגעים הכי קשים התעקשתי על הפרוייקט הזה וישבתי עליו ולמדתי איך עושים סחר, וטריקים מסחריים וסימולציות מסחריות, ואיך להפסיק לעבוד עם מחשבון ולדעת לחשב את הכל בתוך הראש.״ השנה הראשונה בתפקיד היתה מאוד מורכבת, אבל בסופה זכה רפי במצטיין פורום 80 בשטראוס, מי שמכיר יודע במה מדובר,  מתוך הקושי והאתגר הוא צמח את הצמיחה הכי גדולה שלו. ״שנה אחר כך קודמתי לתפקיד מנהל ערוץ במחלקת הסחר, תחתי כבר היו מנהלי סחר, אופרציה ניהולית. לקחתי את העסק רחוק מאוד. 

״זה תחום מרתק כי אתה עובד ולומד מהאלופים, מהשחקנים הכי חזקים והכי מורכבים כמו איתן יוחננוף, רמי לוי, אייל רביד מוויקטורי. אנשים שהראש שלהם עובד נכון, עובד חזק, הם חושבים מאוד מהר, חשיבה מאוד אסטרטגית. מדובר ב״סוחרים ממולחים״ במובן הכי הטוב של המילה. אלו אנשים שהם ווינרים בדם ופתאום אתה איתם באותה זירה ואתה חייב לתת להם פייט ואפילו לנצח לפעמים. ״בכל יום הם עשו לי בית ספר, מכללה ואוניברסיטה למסחר. וכל יום סיימתי יותר טוב ויותר מקצועי מאשר התחלתי אותו. למדתי מהם המון, והיום יש לי כלל – אם אתה באמת רוצה ללמוד אז תמיד מהכי טובים.״ 

לפני 4 שנים, כשהרגשתי שאני צריך לפרוץ קדימה ולהוכיח לעצמי שאני יכול יותר, הרגשתי ששטראוס היא לא המקום הנכון לזה בשבילי. ממש הרגשתי שאני צריך תא שטח חדש כדי לפרוץ את המסלול שלי וויסוצקי פתחו עבורי את השער ואמרו כנס, זה השטח שלך, תשתולל חופשי. בוא נראה מה אתה יודע לעשות. 

המעבר לויסוצקי מבחינתי היה מושלם. החברה מאוד משפחתית, מאוד חמה מאוד תומכת ומחבקת. וויסוצקי מאוד טובה בלהעריך אנשים ולקדם אותם. אבל תקופה שהגעתי, ביחס לשטראוס הצד המקצועי של הסחר היה פחות מנוסה, קצת מיושן תהליכית וטכנולוגית. האתגר הראשון כמו שכולנו יודעים הוא להכין ולהתאים את האופנוע לרכיבה. אז גם בעבודה זה ככה. קודם כל בניתי והטמעתי תהליכים, לימדתי שיטות עבודה. הרבה עבודה של אחד על אחד עם האנשים. לאט לאט אני רואה שדברים מתחילים לזוז ולהשתנות לטובה וזה נותן רוח גבית להמשיך. אנחנו מצליחים. זה כיף. 

לפני כ-4 חודשים מוניתי לעמוד בראש פרמידת חטיבת המכירות של ויסוצקי בתפקיד סמנכ״ל חטיבת המכירות. מבחינתי זה סוג של חלום חיי שמתגשם. עוד מימי שטראוס – הייתי מסתכל על המנכ״ל ואומר לעצמי ״כזה אני רוצה״. אבל בזמנו לא הרגשתי מוכן וזה היה חלום שלקח לו הרבה זמן להבשיל עד שהעזתי לנסות להגשים אותו. ללא ספק הרצון הזה ״אני רוצה להנהיג״ היה מנוע שבער בי הרבה מאוד זמן. מצד אחד אני בנוי לזה ואני מרגיש שאני יכול. מצד שני יש הרבה סתירות בתוך זה, יש התלבטויות שלך עם עצמך האם אתה מספיק חזק, האם אתה מספיק בשל, האם הכנת לעצמך מספיק כלים. בשנה וחצי האחרונות כבר היה לי ברור שהתשובה היא כן. הבנתי שאני שם לגמרי. תכלס זה כמו שאתה יוצא למירוץ. אתה אף פעם לא יודע עד כמה אתה מוכן עד שאתה פתאום עומד על הפודיום. 

ישנם הרבה קווי דימיון שאפשר למתוח בין רכיבה על אופנוע, במיוחד בשטח וניהול של אנשים ואופרציה מורכבת. זה עבודה קשה, זה להתפתח כל הזמן, זה לפרוץ גבולות כל הזמן, להשתדרג. לצאת כל הזמן מאיזור הנוחות. לבדוק כל הזמן איפה אתה נמצא ביחס לעצמך וביחס לסביבה, מה הצעד הבא. הרבה תעוזה והרבה תכנון. זה אמנם בא לי אינטואיטיבית, אבל היום אני מבין שכדי להצליח ולהתפתח אני חייב לעשות את הצעדים האלה וכל הזמן להיות בתנועה. היום, אני מרגיש הרבה יותר בטוח בעצמי וביכולות שלי. אני מבין את המעמד שלי, המעמד הפנימי – לא החברתי, שאני מסוגל. ואני גם נהנה מהדרך. לא נלחץ כמו פעם אלא באמת נהנה מזה שזה קורה, בוודאי שמול האנשים.

בימים אלא, כשאני בונה במכירות של ויסוצקי הנהלה חדשה ורעננה אני בונה קבוצה. אני נהנה מבחירת האנשים, מההתאמה שלהם לתפקיד אבל גם מה התאמה שלהם האחד לשני ומההטמעה שלהם לתוך האירגון. זה פאזל מורכב ורב מימדים. אני נהנה מאוד לראות את השינוי ולהוביל אותו בחדוות יצירה שכולנו מכירים מהאופנוע, אבל היא לגמרי מלווה אותי בתוך העשיה העסקית. 

אני מוצא שהשטח יכול להיות מקום מאוד אגרסיבי שדורש מאיתנו הרבה, במיוחד על אופנוע. הסביבה העסקית היא אינה שונה. ככל שאנחנו מתקדמים מהר וחזק יותר, הכוחות שפועלים עלינו משמעותיים יותר. אם אנחנו נופלים אנחנו חוטפים מכה. אבל יש לזה גם צד שני, אנחנו יודעים לעלות סלעים מטורפים ולקפוץ באוויר עם האופנוע. איזה כיף זה. כנ״ל בעסקים, זה לא משחק, אבל זה כיף גדול. זו חוויה שאני מוצא בה הרבה מאוד סיפוק. 

רפי הוא מאוד איש של אנשים. של ביחד, של קבוצה, אפשר להגיד אפילו משפחה. יש בו משהו אבהי שדואג לילדים שלו, לעובדים שלו, לאנשים שרוכבים איתו. הוא לוקח אחריות על המשפחה, ובמקביל שומר על סטנדרטים גבוהים ומקפיד על הרחבת האתגרים כדי לשפר את היכולות. ״כשאני מסתכל על הקריירה הניהולית שלי״, אומר רפי, ״הדבר שאני הכי גאה בו זה פיתוח האנשים. אני רואה אנשים שגדלו והתגבשו אצלי ועכשיו הם בתפקידים בכירים בכל מיני חברות. זה סיפוק מאוד גדול עבורי״. 

תפעילו את הקארדו. מתחילים.

רפי איובי - סמנכ״ל חטיבת המכירות בקבוצת ויסוצקי 2022

8 דברים שרפי איובי למד על האופנוע ומישם בניהול מכירות סחר ומסחר.

1

אם אתה לא שם את המשפחה לפני הכל, אתה לא באמת תצליח בכלום

המשפחה לפני הכל
נגן וידאו אודות המשפחה לפני הכל

1

אם אתה לא שם את המשפחה לפני הכל,
אתה לא באמת תצליח בכלום

המשפחה לפני הכל
נגן וידאו אודות המשפחה לפני הכל

בכל דבר שאני עושה, האשה והילדים הם העוגן ותכלית העוצמה שלי. אתה יודע, אנחנו עובדים ורוכבים בסביבה מאוד תחרותית וסופר מאתגרת ושומרים על קצבים מטורפים. ברור שזה משהו שאנחנו אוהבים לעשות ושואבים ממנו הרבה סיפוק והנאה ולכן לפעמים אנחנו מגזימים. בין אם זה ניהול, סחר, הובלה, רכיבה, יש לי את הזכות להיות חלק ממהלכים משמעותיים ולעסוק בדברים שאני באמת אוהב ובאמת מרגשים אותי. האדרופינים, האדרנלין, זה מאוד ממכר וקל להסחף ולהתבלבל בסדרי העדיפויות. 

עבורי זה Clear-Cut, המשפחה היא העוגן, המרכז, הכל. לאחר כל האתגרים, שעות העבודה הארוכות, ישיבות מורטות עצבים ומשאים ומתנים מורכבים, כאשר אני חוזר הביתה לאשה ולילדים יש לי את הכח, את הגב ואת הבטחון להמשיך לפרוץ קדימה. זה עבורי תמצית היכולות שלי ולצערי, לא תמיד יוצא לי לומר את הדברים החשובים האלה, אבל זה מאוד מובהק. אני בדרך הביתה מהשניה שיצאתי מהדלת בבוקר.

אני שומע אנשים שמספרים שהמשפחה לא מאפשרת להם לעשות דברים, לא תומכת בהם, חברים, אני אומר לכם,חד משמעית, אתם לא שם בשבילם ולכן הם נלחמים עליכם, על תשומת הלב שלכם. אם הם ישחררו אתכם, אתם תעלמו להם לגמרי ותלכו לאיבוד. רוצים ליהנות מחופש אמיתי? רוצים לפרוץ קדימה ולהצליח? רוצים להתעסק בדברים שמרגשים אתכם ושהאישה והילדים ידחפו אתכם לממש את הפוטנציאל שגלום בכם ולהגשים את החלומות שלכם? קודם כל תהיו שם עבורם ב-110%. שימו את המשפחה במקום הראשון ותראו שפתאום, הכל מסתדר.

2

אהבה לאנשים ורצון לחלוק ולשתף

רפי איובי - אהבה לאנשים
נגן וידאו אודות רפי איובי - אהבה לאנשים

2

אהבה לאנשים ורצון לחלוק ולשתף

רפי איובי - אהבה לאנשים
נגן וידאו אודות רפי איובי - אהבה לאנשים

לכולנו יש אגו, ולאגו בריא יש מקום כי הוא נבנה מהניסיון וההצלחות. אבל האגו הוא גם מכשול, במיוחד בעבודה עם אנשים, כי הוא חוסם אותם ובעצם לא מאפשר להם לבוא לידי ביטוי. אז אגו הוא משהו שצריך לשלוט בו. דרך אגב זה נכון גם בניהול וגם ברכיבה, מי שרוכב עם אגו, מבטיח לך שהאופנוע יעניק להאגו שלו שיעור בצניעות. 

לכן, בכל אינטראקציה, מאוד חשוב לי לבוא בטוח בעצמי אבל צנוע, כי אז יש מקום לאנשים, הם מרגישים שגם יש להם על מי להשען, וגם הם יכולים להביא את עצמם, להתבטא כמו שצריך. יותר נעים בסביבה כזו וזה מאפשר באמת לפרוץ גבולות כקבוצה. עם כל זה שאני בן אדם מאוד תחרותי אני אוהב אנשים וחשוב לי מאוד שכולנו נהנה מהדרך. זה שאנחנו נהנים לא פוגע הביצועים, הרבה פעמים בדיוק ההפך. פעם הייתי מאוד לחוץ, רוצה להצליח לא עוצר, אתה יודע, גישה של ״חייב להצליח בכל מחיר״. היום אני הרבה יותר שקול, הרבה יותר בוגר ומחושב, אולי חכם. בשל ומתאים יותר להוביל. ברור שחייבים להצליח, אבל לא בכל מחיר. אני בא מהסחר, אני יודע שהמחיר והתנאים הם משהו שאפשר לדבר עליו. היום ברור לי שלדברים יש את הקצב שלהם. בניתי עכשיו צוות, הם צריכים את הזמן להתגבש כדי לעבוד יחד ביעילות, כמו שאופנוע חדש צריך הרצה. הכל בסדר. וזה מוכיח את עצמו. 

האהבה לאנשים תמיד היתה חלק משמעותי ממי שאני, זה משהו שגדלתי עליו מהבית, מההורים. אבל הרצון לחלוק ולשתף, זה לא תמיד היה שם, חד משמעית זה חלק מהבגרות ומההבנה שהצלחה שלי היא קודם כל ההצלחה של הצוות. 

אני כבר לא איש מכירות עם סכין בין השיניים שנלחם בכולם, אני מפקד סיירת. זה שינוי מהותי בתפיסה שלי את עצמי, באופן חשיבה. אני מוצא שהרכיבה עם האופנוע בשטח כחלק מקבוצה עושה בך את השינוי הזה. אי אפשר לסיים מסלול אתגרי לבד. ואם אתה רוצה להוביל רכיבה, ברור לך שכל מי שהתחיל אותה חייב גם לסיים. אז כן, אני רואה את האדם הכי ״חלש״ בקבוצה ואם בחרתי שהוא יצא איתנו, זה עלי ועל הקבוצה שהוא גם מסיים… עם חיוך… וברכיבה הבאה הוא כבר יהיה טוב יותר. ובעבודה זה בדיוק אותו הדבר. 

3

לדעת לתכנון - להכיר את האתגר ולהגיע מוכן​

לדעת לתכנן - להכיר את האתגרים ולהגיע מוכן
נגן וידאו אודות לדעת לתכנן - להכיר את האתגרים ולהגיע מוכן

3

לדעת לתכנן - להכיר את האתגרים ולהגיע מוכן

לדעת לתכנן - להכיר את האתגרים ולהגיע מוכן
נגן וידאו אודות לדעת לתכנן - להכיר את האתגרים ולהגיע מוכן

קודם כל אני  מסמן את האתגר שלי וברגע שאני מבין את הגודל שלו והעוצמה שלו אני מתכנן את הדרך. איזה עוגנים צריך? איך מגיעים לעוגנים האלה? בחברות כמו שטראוס או ויסצקי, כשמדובר באתגרים אסטרטגים אנחנו מדברים על מהלכים שמבוצעים ונפרסים על פני שנים קדימה. אתה חייב להסתכל קדימה, להבין מה אתה רואה ולהכין את כל האופרציה. זה לא שיחת מיסדרון ויאללה לעבודה. התיכנון הוא קריטי. התהליך צריך להיות בנוי על תשתית טובה עם יסודות חזקים שאפשר לבנות עליהם. לקבוע יעדים שמתחשבים בתשתית הזו, להכשיר את האנשים ולבנות יכולות. אולי צריך להרחיב את הפעילות כי התשתית החדשה מאפשרת… העוגנים הם נקודות האחיזה שמאפשרים לעבור לשלב הבא ומאוד קריטי איפה אתה מציב אותם. כדי להגיע מוכן את חייב להבין את האתגר וחייבת להיות לך היכולת להסתכל לתוך העתיד ולתכנן קדימה. 

שלב התכנון הוא תמיד עבודת צוות. דיברנו קודם על חשיבות האנשים, אז אם בנית צוות טוב, כל אחד מהאנשים מוסיף לחשיבה את הזווית שלו ולמעשה סוגר לך את נקודות העיוורון. ״חוכמת ההמונים״ בתוך הצוות היא חשובה מאוד. אני מנהל שמרבה להתייעץ, אין לי מנדט על החשיבה, אני גם לא רוצה. גייסתי והקפתי את עצמי באנשים מצויינים שכל אחד מהם בתחום ההתמחות שלו יותר טוב ממני אז אנחנו חושבים ומתלבטים יחד, חשיבה זה תהליך. אבל בסוף אני היחיד שרואה את התמונה המלאה, היחיד שנושא באחריות וישלם את המחיר אם צריך, ולכן בסוף תהליך החשיבה אני סוגר את המישקף, מקבל את ההחלטות עם עצמי לבד בתוך הקסדה ונותן גז. 

כדי להצליח חשוב להבין שתמיד יהיו סטיות מהתיכנון המקורי. אתה יודע דברים שרואים מכאן לא רואים משם. השוק הוא דינמי, מתחרים מגיבים למה שאתה עושה, אתה פתאום צריך להגיב למהלכים שלהם. בצמתים לאורך הדרך אתה עשוי לגלות שהדברים שונים ממה שחשבת בתוכנית המקורית. אולי זה הזדמנויות חדשות ואולי פתאום דרך ללא מוצא. במידה והתוכנית המקורית נבנתה נכון והיא מספיק גמישה אז הכל בסדר ועם הכל אפשר להתמודד ולמעשה זה המבחן שלך כמנהל, היכולת להסתכל קדימה ולבנות תוכנית עבודה שהיא מספיק מהודקת כדי שאנשים יוכלו להשתמש בה כמפת דרכים אבל גם מספיק גמישה כדי שתעמוד במבחן הזמן. גם בעבודה וגם ברכיבה זה מתכנס לחוק הפארטו:  80% פרקטיקה מובנית ו-20% אילטורים בשטח ודרך אגב, ארגז הכלים של האילטורים בשטח נמצא בארגז של הפרקטיקה המובנית. 

4

איזון עדין בין נחישות ורגישות

איזון עדין בין נחישות ורגישות
נגן וידאו אודות איזון עדין בין נחישות ורגישות

4

איזון עדין בין נחישות ורגישות

איזון עדין בין נחישות ורגישות
נגן וידאו אודות איזון עדין בין נחישות ורגישות

גם בעסקים וגם ברכיבה אתה צריך לדעת לאן אתה מתכנן להגיע, ואתה צריך להיות נחוש להגיע לשם. יש הרבה דרכים להגיע לכל מטרה, ניסית אחת ולא הצלחת, זה לא סוף העולם. נסה דרך אחרת ועוד אחת ועוד אחת. אבל אם אתה לא נחוש, זה בעיה. הנחישות היא שם המשחק. אני עובד ופועל בסביבה של מקצוענים, בסופו של יום גם המתחרים שלי תותחים ויש להם יכולות ותוכניות עבודה מצויינות אבל את הגביע לוקח מי שהיה הכי נחוש באותו היום. מי שהניצחון הכי חשוב עבורו. מי שבכלל לא מסוגל לדמיין את עצמו חוזר הביתה בלי הגביע. עכשיו, נחישות בלי תוכנית זה אסון, כי אתה בכלל לא יודע לאן אתה רץ. אבל אם אתה מכיר את האתגר, יש לך תוכנית עבודה, אתה מתוכנן ונחוש, אז יש לך כח על ואי אפשר לעצור אותך. זה נכון בעסקים, בחיים, באופנועים… אתה יודע מה, אפילו באהבה.

דבר נוסף, ומאוד מאוד חשוב, צריך לשים לב שנחישות לא הופכת לכוחנות. זה סוג של איזון מאוד מאוד עדין בין נחישות לרגישות, ככל שאתה יותר נחוש, אתה גם צריך להיות רגיש יותר לאנשים, לתהליכים, להיות מסוגל יותר להכיל, להיות בשליטה עצמית גבוהה, יותר עם האצבע על הדופק ופחות עם האצבע על ההדק.  

5

לא צריך כישרון או ניסיון מיוחד כדי להתרסק - בשלות והכרה במגבלות ובמעטפת הביצועים.

בשלות והכרה במגבלות מעטפת הביצועים
נגן וידאו אודות בשלות והכרה במגבלות מעטפת הביצועים

5

לא צריך כישרון או ניסיון מיוחד כדי להתרסק.
בשלות והכרה במגבלות ובמעטפת הביצועים.

בשלות והכרה במגבלות מעטפת הביצועים
נגן וידאו אודות בשלות והכרה במגבלות מעטפת הביצועים

אתה רואה את זה ברכיבה וגם בעבודה, אנשים חסרי ניסיון קופצים על כל אתגר, ואחר כך אתה אוסף אותם מהסלעים. חלק המעניין של אחריות ובגרות הוא להכיר ביכולות שלך ושל האנשים שסובבים אותך. דרך אחרת להגיד את זה היא להכיר במגבלות. זה בסדר ואפילו רצוי לאתגר את היכולות ולהרחיב את המגבלות. אבל עדיין חייבים להבין שהן שם. גם לך וגם לאופנוע יש מעטפת ביצועים, כל זמן שאתה בתוך המעטפת זה מעולה אבל חריגה ממעטפת הביצועים היא מתכון לאסון. אם תבוא עם צמיגי כביש לתחרות אינדורו, זה לא רציני, אותו הדבר לא הייתי נותן למישהו ג׳וניור לנהל את התקציב של רמי לוי. אבל עוד כמה שנים, אותו אדם יכול להיות מושלם לתפקיד. אני כמנהל, התפקיד שלי הוא לאמן אותו, להכין אותו ולתת לו משימות ויעדים שמתאימים ליכולות שלו כרגע. גם בהסתכלות פנימה, על עצמי, אני מכיר מעולה את מעטפת הביצועים שלי, וכשאני ניצב מול אתגר ש״גדול עלי״ אני עוצר רגע, בונה יכולת ורק אז תוקף. לדוגמא, כבר זמן לא קצר שאני מתכונן לתחרות ראלי. זה יקח עוד קצת זמן אבל אני אעשה את זה מעולה. אם יש משהו שאני יודע בוודאות זה שלא צריך כישרון מיוחד כדי להתרסק. 

6

ללמוד מהטובים ביותר

ללמוד מהטובים ביותר
נגן וידאו אודות ללמוד מהטובים ביותר

6

ללמוד מהטובים ביותר

ללמוד מהטובים ביותר
נגן וידאו אודות ללמוד מהטובים ביותר

כשאני בונה צוות, אני מגייס אנשים מעולים, מכשיר אותם לתפקיד ומתאים אותם לצרכים שלי, באותו הזמן, אני גם לומד מהם המון. גם מהמנהלים שלי אני לומד המון. יש לי את הזכות לעבוד ביחד עם אנשים מדהימים, בעלי ניסיון עשיר, אז זה לא שתמיד אנחנו מסכימים על הכל ולפעמים בהחלט עפים גיצים, אבל אתה מכיר את זה שאתה לוקח סיבוב עם הברך על הכביש ויש ניצוצות… איזה כיף זה. ללא ספק אני משתפר בזכות האנשים המצויינים איתם אני עובד ורוכב. החוכמה ובמובן מסויים גם המזל זה להצליח להקיף את עצמך באנשים מוכשרים עם אמביציה להצליח והסבלנות ללמד. אני אתן לך כמה דוגמאות.

בתחילת דרכי בסחר, ישבתי המון עם אייל רביד, הבעלים של רשת ויקטורי והוא עשה לי בית ספר לסחר. הייתי יושב איתו על הפרוטפוליו של שטראוס והיה לי ברור שאני לא מספיק טוב. אז בלילה בבית, הייתי עובר על הדברים ולומד וחוזר למחרת ומגלה שאני עדיין לא מספיק טוב. זה היה מתסכל, והוא היה דוחף אותי לקצוות אבל בהסתכלות לאחור, ככה השתכללתי ואני מאוד מעריך אותו על זה. למדתי שכשאני יוזם, מעז ומבין את המטריה המסחרית, מפסיק להיות דובון לא-לא, ומתחיל לדבר את הביזנס הנכון ואת השפה שלהם, הם מאוד מעריכים את זה. בסופו של יום, מסחר זה משחק והחברה האלה כל כך טובים כי הם נהנים ממנו. לוקח זמן להבין שסחר זה לא מאבק כוחות אלא משחק אסטרטגיה. אבל כשהאסימון הזה נופל, נפתח בפניך עולם שלם. ואתה מפסיק להאבק ומתחיל ליהנות ממה שאתה עושה. ורק כשאתה נהנה מהמשחק ויודע להוביל מהלכים, אתה יכול להתחיל להיות באמת טוב ולזכות בהערכה הדדית. (רק עוד דבר ״קטן״. אין הנחות. תכיר את המטריה ותבוא מוכן או שיאכלו אותך.)

דוגמא נוספת הוא שלומי שמיר, אותו החלפתי בתפקיד, למדתי ממנו המון. היינו חלוקים בהרבה נושאים, אבל דווקא המחלוקות חידדו את הלמידה בצד שלי כי גם הייתי צריך לבדוק את עצמי כל הזמן וגם, כשאדם שאתה מעריך חושב אחרת ממך, אתה מנסה להבין מה אתה מפספס? וזה מאלץ אותך ללמוד ולהשתפר. 

אבל ללא ספק, המקום בו למדתי הכי הרבה זה דווקא הבית והמשפחה. מהבית של ההורים באה המוטיבציה להצליח, הייתי בן הזקונים משפחה דלת אמצעים. ״האחרון בשרשרת המזון״  אז למדתי לעשות יותר, להיות במרכז העניינים, לטפס יותר גבוה ולהאבק על המקום שלי. גישה של ״זה לא מספיק״, וכאן אפשר יותר ושם צריך לרכוש עוד כלים ולא לנוח וכמובן העניין של לתת בחזרה ולתרום יותר, זה משהו שמגדיר שמאוד אותי. אהבת האנשים ואהבת האדם שנטועה בי באה משם, מאבא שלי. 

אם יש משהו אחד משותף שלמדתי מכל האנשים הטובים שסביבי זה ש״אין דבר כזה שאי אפשר״. 

7

הטכנולוגיה עובדת לטובתינו אבל אינה תחליף למקצוענות ויכולת אישית ​

טכנולוגיה אינה תחליף למקצוענות
נגן וידאו אודות טכנולוגיה אינה תחליף למקצוענות

7

הטכנולוגיה עובדת לטובתינו
אבל אינה תחליף למקצוענות ויכולת אישית

טכנולוגיה אינה תחליף למקצוענות
נגן וידאו אודות טכנולוגיה אינה תחליף למקצוענות

בעיקר בעסקים, הטכנולוגיה חייבת לבוא לידי ביטוי ולקחת אותנו קדימה לשלבים הבאים. חד משמעית היא תומכת יעדים ולא נגד. בעיני היופי זה לשלב בין האנשים לטכנולוגיה ולהנגיש את הטכנולוגיה כדי שאנשים יוכלו לתרגם אותה לעשיה יותר ויותר איכותית. הטכנולוגיה, כפי שאני תופס אותה, היא מאיץ עיסקי והיא משתלבת היטב בעתיד שאני בונה בויסוצקי. אנשים מקצועיים יודעים לקחת את הטכנולוגיה ולהשתמש בה כדי להאצים את היכולות הקיימות שלהם וכמובן לפתח יכולות חדשות. הטכנולוגיה מקצרת תהליכים, משפרת את איכות העבודה ומביאה המון ערך מוסף. הטכנולוגיה היא לא הדבר עצמו אבל ברור לכולם שאי אפשר בלי.

מה שטכנולוגיה ממש לא יודעת לעשות ולעולם לא תדע, זה להיות בן-אדם. עם כל ה-Ai, הגורם האנושי הוא קריטי. אתה יכול ללמד אנשים טכנולוגיה אבל כמעט בלתי אפשרי ללמד אותם להיות אנשים. 

כיום אני בונה פלטפורמה טכנולוגית תומכת חדשנות ומקדמת מצוינות, שמי שיפעיל אותה ויהנה ממנה אלו אנשים. חשוב לי מאוד הקשר והתקשורת בין האנשים, אני שם דגש על היכולת שלהם להתחבר ולעבוד יחד ואני מצפה מהם שידעו להשתמש בטכנולוגיה כדי לשפר את הביצועים שלהם. בוא ניקח את זה רגע לעולם האופנועים, האופנוע שאני רוכב עליו הוא ״חללית״ מבחינה טכנולוגית. מפוצץ במחשבים ובקרות למינהן ששומרות עלי מצד אחד ומעצימות אותי מהצד השני. ואני חייב לדעת להשתמש בטכנולוגיה הזו לטובתי אחרת אני לא מפיק את מלוא הפוטנציאל של הכלי ולחבל. בעבודה אנחנו עושים השקעה משמעותית במערכות בינה, CRM והתקשורת ואני יודע שאם האנשים ישתמשו בטכנולוגיה נכון, ההשקעה תחזיר את עצמה בביצועים. 

8

להסתכל קדימה. להשקיע בעתיד, ללמוד ולהתפתח

להסתכל קדימה בחיוך
נגן וידאו אודות להסתכל קדימה בחיוך

8

להסתכל קדימה.
להשקיע בעתיד, ללמוד ולהתפתח.

להסתכל קדימה בחיוך
נגן וידאו אודות להסתכל קדימה בחיוך

חדשנות היא חלק הכרחי מהעסק ומהעתיד של העסק ואני מאוד דוגל ומקדם חדשנות. אם יש חודש ללא חדשנות מוצרית זה מאוד קשה לי. ברור שבמדדים של מכירות, חדשנות לא תמיד מצליחה, אבל כשהיא מצליחה היא מאוד משמעותית מכיוון שהיא מקור של כסף חדש שנכנס לעסק. ובכל מקרה, תמיד היא מביאה איתה ערך מטורף. למעשה החדשנות היא השמן של כל המערכת אחרת האירגון מחליד ומתיישן. בויסצקי יש לנו מטודה מאוד סדורה של חדשנות והשקת מוצרים חדשים זה כבר משהו שמובנה בתוך הפעילות.  

אחד הדברים החשובים בחדשנות, כיוון שתמיד מדובר משהו חדש שאף אחד לא עשה קודם, זה לדעת מתי לעצור או לנטוש ולצמצם נזקים ומתי דווקא להשקיע יותר כי צריך מסה קריטית של השקעה כדי שדברים חדשים יצמחו יצליחו. מה שלמדתי זה לקבוע את גבולות הגיזרה מראש ולחתוך לפני שמאבדים שליטה ונוצרים נזקים לא מתוכננים. מה זה נזקים? זה יכול להיות קטגוריה שלא מביאה ערך אבל מייצרת עלויות, אולי החדשנות הספציפית דווקא מייצרת החזרות. 

בתפיסת עולמי, החדשנות מוגדרת כ-KPI וצריכה להוות כ-6% מההכנסות. חד משמעית החדשנות היא יעד עיסקי. 

גם באופנוע, אני חושב שחדשנות היא ערך משמעותי וישוב. אני מחליף איזורי רכיבה, מחליף אופנועים וסיגנונות רכיבה. אני נכנס לתחומים חדשים, מוביל קבוצות, לאחרונה התחלתי לנווט. אני כל הזמן מחדש וממציא את עצמי וככה אני משמר את העניין והריגוש. 

שטח הכינוס של הפוסט

הגיע הזמן לסכם את היום היוצא הדופן הזה. בואו נשים את חווית הרכיבה בצד, למרות שהיתה מצויינת. המסע שרפי לקח אותנו אל תוך עולמות הסחר והמסחר הוא מרתק, תפיסת הניהול שלו, יחודית ומרעננת. הוא רואה את האנשים, הוא רואה את הדרך והכי חשוב, הוא רואה איך האנשים עושים את הדרך ומגיעים ליעדים שלהם. רפי עושה את זה לא רק בעבודה אלה גם בשטח עם האופנוע כשהוא מוביל או במשתתף ברכיבות מאתגרות, כולם צריכים לסיים את היום מסופקים, טובים יותר משהתחילו אותו ועם חיוך. זו בדיוק החוויה שהיתה גם לנו.

גלריית הצילומים של הצלם אלן צ׳פלסקי

עם הניסיון בא התיאבון ובתקופה הקרובה אמשיך לצאת למסעות עם כמה מהמנהלים הטובים ביותר בישראל שהם במקרה או שלא במקרה גם רוכבי אופנועים. יחד נבדוק האם מנכ״לים ומנהלים בכירים שהם גם רוכבי אופנוע פועלים ומקבלים החלטות אחרת מעמיתיהם נהגי המכוניות ונוסעי הרכבת. יחד נבדוק האם ה״מנוע״ הניהולי שלהם שונה והאם החברות והאירגונים אשר בראשם מנהלים רוכבי אופנוע, פועלים ומתקדמים באופן שונה.

בקיצור… שימו קסדה ותדליקו את הקארדו, יצאנו לדרך.

חיפוש: מנהלים | תפיסות ניהול | מנהיגות | אופנועים | מנטורינג | נטוורקינג

אתרים נוספים: www.eranyoran.com 

מוזמנים להגיב:

רוצים להצטרף לפרוייקט?

מלאו את הטופס או צרו איתי קשר למייל, לווטסאפ או ללינקאין.

פוסטים נוספים שיעניינו אותך