מנהלים על אופנועים מדברים עסקים

שמי ערן יורן. אני יועץ שיווק, צמיחה עסקית ודיגיטל לחברות בינלאומיות ולסטראטפים. בעברי שותף מייסד בשני סטארטאפים, סמנכ״ל שיווק ופיתוח עסקי בחברת תקשורת בינלאומית וסמנכ״ל קריאטיב ופלנינג (אסטרטגיה) במשרדי פרסום מהטובים בארץ. אני סקרן ברמות מטורפות ולאחרונה רכשתי ימאהה-טנרה 700 וחזרתי לרכב.

אלן צ׳פלסקי

אלן צ׳פלסקי הינו צלם פרסום ישראלי-אמריקאי ותיק ומוכר, אשר התמחה בצילום עסקי בשיקגו, ארה״ב. בבעלותו סטודיו הממוקם במבנה תעשייתי בדרום תל-אביב, ערוך לצילומי איכות במגוון רחב של תחומים. אלן מתמחה בצילומי תדמית של אנשים, טכנולוגיה, עסקים ומזון. הצילומים של אלן מספרים סיפור מסקרן, מרתק, אנושי ונוגע והבטאים היטב את החיבור בין האישיות הפרטית והמקצועית של האדם.

העוצמה האמיתית היא לפרגן למתחרים

רכיבה ושיחה עם גיא רדר
אלוף ישראל בליגת אדוונצ׳ר 2021 בקטגוריה עממי שני צילינדר עד 1000 סמ"ק, מוביל טיולי המועדון של KTM והבעלים של גיא רדר - סוכנות לביטוח.

תאריך: 01 במרץ 2022 | מקום: יער בן-שמן | סגנון רכיבה: אדוונצ׳ר | אופנוע: KTM890R

עד שאנחנו מורידים קצת אוויר מהצמיגים, כמה מילים על המיזם.

זה הפוסט השלישי במסע שהנעתי מתוך סקרנות. האם באמת מנכ״לים, סמנכ״לים ומנהלים בכירים שמחזיקים בכידון של החברות בראשן הם עומדים מקבלים החלטות ומיישמים אותן בדרך שונה ממנהלים רגילים? יחד עם הצלם אלן צ׳פלסקי והאפריקה טווין החדש שלו, ארזנו ערכת קפה, רחפן, מחשב מצלמה ומזוודה של עדשות ויצאנו לדרך.

גיא רדר

אלוף ישראל בליגת אדוונצ׳ר 2021 - קטגוריה עממי שני צילינדר עד 1000 סמ"ק | סוכן ביטוח מורשה משנת 1996 והבעלים של גיא רדר - סוכנות לביטוח | מוביל טיולי המועדון של KTM | מדריך רכיבה | רשימה חלקית מתעדכנת מידי יום 🙂

כדי לסיים ראשון, קודם כל אתה צריך לסיים.

הפעם ב״מנהלים על אופנועים מדברים עסקים״ הצטרף אלינו אלוף הארץ בליגת אדוונצ׳ר, גיא רדר. גיא הוא בן 50 (וממש נגיעה). נשוי וסוכן ביטוח (וממש לא נראה כזה). בעל משרד שנוסד בשנת 1976 על ידי אביו, וגיא מנהל את העסק מ-93. גיא מאוד אוהב את מה שהוא עושה והוא עושה המון, להלן רשימה חלקית: מגיל 16 רוכב אופנוע גם בכביש – כל יום, וגם שטח – בכל הזדמנות, רוכב אופניים, מדריך רכיבה, מוביל טיולים, יש לו סדנה בה הוא בונה דברים להנאתו, חוץ מזה הוא ג׳יפאי, מוביל טיולי המועדון של KTM, מוציא את הכלב 3 פעמים ביום. וזה עוד לפני שהוא יוצא לעבודה. 

גיא חלם להיות מכונאי ובעלים של מוסך לאופנועים. הוא היה מעורב ב״הונדה אופנועים״ בתחילת דרכם ובעוד כל מיני התחלות של דברים מעניינים בתחום המוטורי, אבל המציאות שאבה אותו בחזרה אל תוך העסק המשפחתי ואתם יודעים, לפעמים כשהעולם מנסה להגיד לך משהו כדאי לך להקשיב. אז גיא הקשיב והיום גיא רדר סוכנות לביטוח מעניקה מעטפת מלאה בכל תחומי הביטוח והחיסכון: מתחומי הפרט, הרכב, הדירה והעסקים, דרך חיים, פנסיה, בריאות ופיננסים. ״אין לי לקוחות קטנים. רק לקוחות, נקודה!״. 

בעיני מתקיים בגיא ניגוד נדיר שבמקרה שלו מצליח לתדלק זה את זה, הוא גם בן אדם סופר מחושב ומאוד מתוכנן, ממש עד רמת הפרטים הקטנים. ובו זמנית, לגמרי חי את הרגע בהנאה ועם חיוך גדול. בולט מאוד שיש לגיא אנרגיה מדהימה ותשוקה בלתי נגמרת לדברים שהוא מעורב בהם ואכן, במהלך היום העניין הזה צף שוב ושוב ודיברנו הרבה על כך שבין אם זה על האופנוע, בעסקים או בניהול של תהליכים, עובדים ולקוחות, תשוקה אמיתית שבוערת בך מבפנים היא מנוע הבערה הפנימית האולטימטיבי. 

10 דברים שגיא רדר למד על האופנוע ומישם בניהול ממשקי העבודה שלו

1

ניסיון הוא מכפיל כח

ניסיון הוא מכפיל כח
נגן וידאו אודות ניסיון הוא מכפיל כח

1

ניסיון הוא מכפיל כח

ניסיון הוא מכפיל כח
נגן וידאו אודות ניסיון הוא מכפיל כח

אני מתייחס לניסיון בתור טכניקה. טכניקה היא בעצם היכולת להגיע לאותן תוצאות בפחות מאמץ. וזה מה שהופך אותך למקצוען. לא סתם אומרים שניסיון צריך לצבור וטכניקה צריך לפתח, זה לא מוצר מדף, זה תהליך ארוך שאתה משלם עליו בזמן, במחויבות ובצלקות. פיזיות ומנטליות. רוב האנשים דרך אגב, פורשים בדרך. 

ניסיון וטכניקה הן כלי עבודה מדהים בעולם העסקי ובניהול נכון של סיטואציות. כשיש לך ניסיון, אתה נכנס לחדר ופשוט מכיר את הסיטואציה כי נתקלת במקרים דומים בעבר. אם אתה ניגש לאיזה שהוא אתגר, בין אם זה מכשול בשטח או עיסקה וכבר פיתחת את הטכניקה המתאימה לך, אתה יכול בקלות לעקוף את הבעיה, או להפעיל מינימום כח כדי להתגבר עליה ולשמר את האנרגיה שלך כדי להתמודד עם האתגר הבא שאיתו אולי יש לך פחות ניסיון. חברה צעירים (צעיר זה לא פונקציה של גיל, זה מנטליות) מראש נכנסים לסיטואציות עם הרבה מאוד כח. לפעמים  זה עובד, אבל לרוב הם פשוט מתנפצים. זו היא פיזיקה בסיסית, כח שאתה מפעיל על משהו פועל עליך בחזרה בדיוק באותה עוצמה. 

הרבה פעמים במקום לעשות משהו בצורה כוחנית אתה עושה אותו בצורה יותר חכמה ומגיע לתוצאות טובות יותר ומהירות יותר. זה נכון שאי אפשר להיוולד עם ניסיון, וכל אחד צריך לעשות את הדרך שלו. אבל היום אני יכול להגיד בוודאות שכשלקוחות קונים את השירותים שלי, הם פונים אלי בגלל הידע שיש לי מול חברות ביטוח, בגלל הניסיון, בעצם זה מה שאני מוכר. אני כבר הייתי בסיטואציות האלה, או בדומות להן. במקום שבו ״חסרי ניסיון״ ״יתפוצצו״ לתוך הסיטואציה ויכנסו עם הראש בקיר, ברוב הפעמים אני לא אצטרך לשבור את הקיר או לחשוב איך לעבור אותו, אתה יודע מה, אני אפילו לא אגיע לקיר. אני אפתור את הבעיה הרבה לפני. זה ניסיון והוא יותר חזק מיותר כח. עבורי ההוכחה שניסיון הוא מכפיל כח היא העובדה שבגילי אני אלוף הארץ במירוצי אדוונצ׳ר, ניצחתי הרבה מאוד חברה׳ צעירים וחזקים ממני בזכות הטכניקה וההתמדה. וגם בצד העסקי, הסוכנות שלנו גדלה כל הזמן, אנחנו מאוד יעילים וזה ממשיך ומשתפר עם השנים והניסיון שאנחנו צוברים.

2

תשוקה היא מנוע הבערה הפנימית האולטימטיבי

תשוקה היא מנוע הבערה הפנימית האולטימטיבי​
נגן וידאו אודות תשוקה היא מנוע הבערה הפנימית האולטימטיבי​

2

תשוקה היא מנוע הבערה-הפנימית האולטימטיבי

תשוקה היא מנוע הבערה הפנימית האולטימטיבי​
נגן וידאו אודות תשוקה היא מנוע הבערה הפנימית האולטימטיבי​

אנחנו ביום של רכיבת אדוונצ׳ר אבל התשובה נמצאת דווקא בעולם של האינדורו בו אני מבלה לא מעט מזמן הרכיבה,  אתה יכול לראות חברה שרוכבים על אופנועים בנפחים מאוד שונים מ-125 סמ״ק ועד 500 סמ״ק. כולם נראים מאוד דומה, שוקלים מאוד דומה וההבדל היחידי הינו בכוח המנוע. אבל כל הרוכבים יוצאים מאותה נקודה ומגיעים לאותה נקודה. הנפח לא משנה, מה שחשוב זה התשוקה שיש לרוכב להצליח ולעבור את המסלול. אתה רואה את זה בעיניים של האנשים ואחר כך בתוצאות. קח את זה לעולם העסקי ותראה שהאנשים שעושים את הדברים הכי מדהימים לא התחילו בחברות ענק, לא היו להם תקציבים בלתי מוגבלים אבל התשוקה שלהם דחפה אותם יותר רחוק מכל אחד אחר. אילון מאסק, סטיב ג׳ובס, ג׳ף בזוס, אתה יודע מה, אפילו הנרי פורד. אנחנו שומעים עליהם ומכירים אותם אחרי שכבר הצליחו ויש להם אירגונים ענקיים אבל איך הם התחילו? מה דוחף אותם קדימה איפה שכל האחרים כבר מזמן פרשו? 

אם קודם דיברנו על ניסיון, אז מניסיוני אני יכול להמליץ לכל מנהל להתמקד רק במה שיש לך תשוקה אמיתית לעשות. אם לא בוערת בך אש פנימית לעשות, עדיף לא לעשות ולהשאיר את זה למישהו אחר שכן בוער בו לעשות את זה. אם אתה מנהל בארגון תבנה צוותים של אנשים עם תשוקה אדירה לתפקיד ולא רק כישורים. זה עושה את ההבדל כולו. 

3

גמישות מחשבתית מאפשרת לא לעצור ולשמור על מומנטום

גמישות מחשבתית מאפשרת לא לעצור ולשמור על מומנטום​
נגן וידאו אודות גמישות מחשבתית מאפשרת לא לעצור ולשמור על מומנטום​

3

גמישות מחשבתית מאפשרת לא לעצור ולשמור על מומנטום

גמישות מחשבתית מאפשרת לא לעצור ולשמור על מומנטום​
נגן וידאו אודות גמישות מחשבתית מאפשרת לא לעצור ולשמור על מומנטום​

גמישות מחשבתית זה לראות את המכשול להבין שהוא שם ולהסתכל דווקא לצדדים, לראות את הקווים שאף אחד לא רואה, למצוא חריץ בתוך האבן שאתה יודע שיתפוס לך את הגלגל וירים אותך למעלה בשעה שכולם נאבקים ומנסים לפרפר לשווא על המדרגה.

זה שעשית משהו אלף פעמים לא אומר שבפעם האלף ואחת לא כדאי לעשות אותו בצורה שונה. תמיד יש שינויים אפילו הקטנים ביותר אולי יש טכנולוגיה חדשה, אולי אנשים שונים, אולי ירד גשם (שתי טיפות מים על חלון זכוכית לעולם לא ירדו באותו מסלול). ולכן המחשבה צריכה להיות במצב של שינוי מתמיד, אבולוציה תמידית. אלברט איינשטיין הגדיר טירוף כחזרה על אותה פעולת אבל ציפיה לתוצאה שונה. בתהליך של התייעלות בין אם זה ברכיבה על אופנוע או בפעילות עסקית אנחנו רוצים לשמר או לשפר את התוצאה אבל, ולא פחות חשוב, לשפר וליעל את הדרך להשגתה. אם אני מתקרב למדרגה שאני צריך לעבור אני יכול להכנס בה ישירות, לעקוף אותה, אולי להשתמש באבן שמונחת קצת לפני ובכלל לקפוץ מעל המדרגה. אני יכול לשבת או לעמוד אולי לכופף את המרפקים. אין סוף אפשרויות להעלות את אותה המדרגה. איך תדע מה עובד הכי טוב בשבילך, אם לא תשמור על גמישות מחשבתית ותבדוק את כל האופציות לא תדע. 

בסופו של דבר גם ברכיבה וגם בניהול ובעסקים אתה עובד קשה, מיצר מומנטום ורוצה לשמור עליו. להאיץ ולייצר מומנטום מחדש אחרי שאיבדת אותו זה תהליך יקר וזולל אנרגיה. אל תבוא נעול, תבדוק מה השתנה בסיטואציה, יש סיכוי טוב שזה לטובתך.

4

לעולם אל תיכנס ראש בראש עם האופנוע או עם אנשים.

נגן וידאו

4

לעולם אל תיכנס ראש בראש עם האופנוע או עם אנשים.

נגן וידאו אודות לעולם אל תיכנס ראש בראש עם האופנוע או עם אנשים.​

בסיכומו של דבר סלע הוא סלע והאופנוע הוא אופנוע ושניהם בלי רגשות והרבה יותר חזקים ממך. בלי יוצא מהכלל, תמיד אתה חייב לדעת להתגמש ו/או לגייס את האופנוע או אנשים לעבוד יחד איתך ולעזור לך להתגבר על המכשולים שבדרך. במקרה של רכיבה אתה חייב לדעת להפעיל את הקלאץ׳, את המצערת והברקסים אתה חייב לפתח טכניקה וקואורדינצית רוכב אופנוע. במקרה של עסק המפתח להצלחה הוא לדעת להפעיל את האנשים באמצעות מילה טובה, רתימה למטרה משותפת, ניהול התנגדויות וכן, לפעמים צריך יותר לאפס את המערכת בין עם זה עובדים, ספקים או לקוחות. אבל העניין הוא לעבוד יחד אחד עם השני ולא אחד נגד השני. גם בתחום המקצועי שלי, תחום  הביטוח, חברות הביטוח רגילות שהסוכנים עובדים איתם ראש בראש, ואני דווקא עובד איתם אחרת לגמרי, אני מגייס אותם כדי שיפתרו את הבעיות ביחד איתי. גם הדרך יותר טובה ונעימה וגם התוצאות טובות הרבה יותר.

תלמד להפעיל את האופנוע ואת האנשים.

5

לדעת מתי ועל מה לוותר מפריד את המקצוענים מהחובבים.

לדעת מתי ועל מה לוותר מפריד את המקצוענים מהחובבים_
נגן וידאו אודות לדעת מתי ועל מה לוותר מפריד את המקצוענים מהחובבים_

5

לדעת מתי ועל מה לוותר מפריד את המקצוענים מהחובבים.

לדעת מתי ועל מה לוותר מפריד את המקצוענים מהחובבים_
נגן וידאו אודות לדעת מתי ועל מה לוותר מפריד את המקצוענים מהחובבים_

יש הרבה דברים בחיים שעשיתי ואחר כך הצטערתי שלא ויתרתי עליהם. יש גם הרבה דברים שויתרתי עליהם ואחר כך הצטערתי שלא עשיתי אותם, כך גם ברכיבה וגם בצד הניהולי של העסק. מכשולים הם חלק בלתי נפרד מהדרך העסקית, וככל שאתה נעשה יותר ויותר מנוסה אתה מבין שהם פשוט לא שווים את המאמץ או את המחיר בשביל לצלוח אותם. נכון שלפעמים אם תצליח לעבור אותם ה״פרס״ יהיה מאוד משמעותי אבל אם תיכשל המחיר יכול להיות גבוהה יותר עד בלתי נסבל. בנקודות הקיצון שאותן כמעט כולם יודעים לזהות יהיו ויתורים על ״הזדמנויות״ בהן מחיר הכישלון בהן יכול להוציא אותך מהמירוץ, עד כדי  פגיעה גופנית משמעותית ברכיבה או סגירת העסק בהתנהלות העסקית. אבל יש אין סוף וויתורים שהם פחות חד משמעיים ועדין נכון לעשות אותם. 

המורכבות היא שיש כאן שני פרמטרים. הראשון לדעת על מה לוותר והשני הוא לדעת מתי לוותר, ועניין התזמון יכול להיות מאוד מאוד קריטי. רוב האנשים חושבים על העניין של לוותר במובן של אחרי שכבר התחלת את התהליך, לדעת מתי לוותר האמיתי, הוא להסתכל על התהליך לפני שהתחלת אותו ולדעת האם אתה נכנס לאותו תהליך כשאתה יודע שיכול להיות שתצטרך לוותר באמצע או שאתה מוותר עליו מראש והולך לאיזה שהוא תהליך אחר ומה המחיר/תרומה של האלטרנטיבה.

חשוב להבין שאם אתה עושה את הוויתור אחרי שכבר התחייבת, המחיר תמיד יהיה גבוה. קחו לדוגמא עליה שבאמצע נגמר לאופנוע הכח. או קפיצה שברגע האחרון הבנת שהיא ״גדולה״ עליך… החשבון (והנפילה) עם המחיר כבר בדרך. גם בעולם העיסקי, אם התחייבת לעיסקה, משאבי זמן, עלויות, כח אדם שמופנה לעניין, לעצור אחרי שהתחייבת זו בעיה רצינית והרבה מאוד אנשי עסקים נופלים (לא רק מהאופנוע אלה גם מנכסיהם) בעניין הזה. הם לא יודעים מה המשמעות של העסקה, מתחילים את התהליך ואז להפסיק את התהליך באמצע זה כואב ולהמשיך אותו הרבה פעמים עוד יותר כואב. 

להתחייב על משהו שאתה לא יכול לעשות יכול לנבוע מאגו וחוסר מודעות, שניהם חברים טובים, רוכבים גרועים, אנשי עסקים לא מנוסים וחוסר יכולת לקרוא את המפה. או פשוט מתמימות וחוסר ניסיון.

6

בדיעבד כולם גאונים - המדדים חשובים בזמן אמת.

לדעת מתי ועל מה לוותר מפריד את המקצוענים מהחובבים_
נגן וידאו אודות לדעת מתי ועל מה לוותר מפריד את המקצוענים מהחובבים_

6

בדיעבד כולם גאונים - המדדים חשובים בזמן אמת.

לדעת מתי ועל מה לוותר מפריד את המקצוענים מהחובבים_
נגן וידאו אודות לדעת מתי ועל מה לוותר מפריד את המקצוענים מהחובבים_

העולם העסקי היום משתנה בכזו אינטנסיביות ובכזו מהירות שלא מזמן הינו מסכמים פעם בשנה את המדדים ואז מתחילים להיערך ולהבין למה המדד הוא כזה ולא אחר ולאחר מכן מתחילים לעשות שינויים בעסק והנה הלכה חצי שנה ושנה גוררת שנה. היום הכל משתנה כל הזמן, מוצרים, שירותים, רגולציות. מי שמחכה לקרוא את המדדים פעם בשנה, או לעיתים פעם ברבעון, לא יכול לשרוד את קצב השינויים הוא רואה תמונה של דור או שניים אחורה. היום אתה צריך דש-בורד (מדדים) בזמן אמת. זה כמו באופנוע, מה אכפת לי מה היה הסל״ד לפני שעה… אני צריך להיות בתוך רצועת הכח של המנוע עכשיו. אם חום המנוע גבוה מידי, זה סופר מעניין אותי, אבל עכשיו. בעוד שעה זה כבר מאוחר מידי, הנזק כבר נעשה. גם בשגרת הניהול אתה חייב דש-בורד בזמן אמת גם של העובדים שלך וגם של הביצועים העסקיים. בסוף האופנוע הוא מכונה והעסק הוא מכונה, אתה רוכב על שניהם וצריך לוודא ששניהם תקינים במהלך הרכיבה ובסיומה מוכנים לרכיבה הבאה.

הכי קל בעולם זה להיות פרשן, לעבור על הנתונים בדיעבד, אחרי שהתוצאות כבר נקבעו, ולהגיד שהיה צריך לעשות כך או אחרת. אבל כרוכב וכמנהל המחזיק בכידון של החברה מוטלת עליך האחריות לקרוא את השטח ואת המדדים החשובים בזמן אמת, לקבל את ההחלטות הנכונות שיובילו את החברה קדימה להישגים ולהצלחה.

7

עודף אוטומציה הוא חיסרון - אתה מאבד את המגע האישי / אנושי

נגן וידאו

7

עודף אוטומציה הוא חיסרון - אתה מאבד את המגע האישי / אנושי

נגן וידאו אודות עודף אוטומציה הוא חיסרון - אתה מאבד את המגע האישי _ אנושי _

גם ברכיבה וגם בניהול ובעסקים המגע האישי אנושי הוא הדבר הכי חשוב. הטכנולוגיה והאוטומציה באה לשרת ולייעל אותו. הכי פשוט, על השולחן, כשאנשים באים אל גיא רדר סוכן ביטוח הם באים אל גיא רדר סוכן ביטוח. קודם כל השם שלי אחר כך המקצוע. קודם כל היחס האישי אחר כך כל הטכנולוגיה והאוטומציה. 

כל הנושא של האוטומציה, אם ניקח אותו מעולם האופנועים, שם האנלוגיה של המצמד היא חריגה. למה? כי אין היום כמעט כלי רכב עם מצמד. גם אופנועים יש היום בלי מצמד. אבל באופני אנדורו המצמד מאפשר לשלוט בכוח של הכוח מהמנוע דרך הגלגל לקרקע . מצד שני באופנועי אדוונצ׳ר, שהם מאוד כבדים וחזקים, בלי מערכות בקרת יציבות ובלי מערכות בקרת אחיזה  ובלי שליטה אלקטרונית על במצערת יהי לנו מאוד קשה לתפעל את הכלי, ועדיין המצמד אותו דבר ארכאי מוריד לנו את כח לקרקע ואנחנו חייבים לדעת לתפעל אותו בשביל להתקדם. אותו הדבר בעסקים כאשר מצד אחד יש את הקשר הבין אישי שהוא באנלוגיה המצמד ומחבר בין הכח של האופנוע (העסק) לקרקע (לקוחות) הוא אישי, הכי אישי שיש. מצד שני יש מערכות אוטומציה שמפנות לך משאבי זמן ותשומת לב מתפעול טכני של העברת קבצים, תזכורות וכו׳, לטובת פיתוח עסקי וחיזוק הקשר האישי. 

אני חושב שבמובן הזה, הקורונה הקצינה את הכל ועשתה סדר בדברים בכך שהדגישה את החשיבות של היחס האנושי / אישי מצד אחד ואת היתרונות של האוטומציות והטכנולוגיה בפאן התפעולי. בסוף בנקודת הממשק שבין כוח המנוע לשטח או בין הארגון ללקוחות אין תחליף למגע האישי ולרגישות האנושית לצד קידום מערכות טכנולוגיות מתקדמות, לא במקום.

8

היכולת לאלתר ולפתור תקלות בתנאי שדה היא המפתח לניצחון.

נגן וידאו

8

היכולת לאלתר ולפתור תקלות בתנאי שדה היא המפתח לניצחון.

נגן וידאו אודות היכולת לאלתר ולפתור תקלות בתנאי שדה היא המפתח לניצחון._

מי שעושה גם טועה ותקלות תמיד קורות. אבל מי שיודע להיות ״המכונאי״ של עצמו בתנאי שדה – חוזר למירוץ. הן כרוכב מרוצים וכבעל עסק יש לי אין סוף סיפורים על תקלות שהיו משביתות אנשים אחרים, אבל בגלל שיש לי את היכולת לאלתר ולפתור תקלות בזמן אמת חזרתי למשחק. נכון שלא תמיד אנצח אבל תמיד אזכה בנקודות. נזכור שבדרך כלל מערכת יחסים עסקית או עונת מרוצים לא תלויה במקרה בודד ועל ציר הזמן גם המתחרים שלכם יעשו טעויות ותהיינה להם תקלות, כך שיכול להיות שדווקא היכולת שלכם לאלתר ולפתור תקלות ״בשטח״ תוך כדי תנועה תהיה הסיבה לניצחון וזכיה בפרס הגדול. גם בשטח וגם במשרד, זה שאתה לא צריך לחכות לחילוץ אלא מסוגל להפשיל שרוולים, ״להתלכלך״ ובאופן אישי לתקן את המצב ממתג אותך כמקצוען ומייצר כלפיך ריספקט מקצועי.

בין אם זה לתקן תקר באמצע המדבר, לאלתר פתרון לכבל מצמד קרוע, לדאוג לקבל את המסמך החסר באמצע פגישה, לעדכן הצעת מחיר או לשמר עובד חיוני שחשב לעזוב, היכולת האישית שלך לאלתר ולפתור תקלות בתנאי שדה היא המפתח לניצחון.

9

לא לפחד מהפחד.

לא לפחד מהפחד
נגן וידאו אודות לא לפחד מהפחד

9

לא לפחד מהפחד.

לא לפחד מהפחד
נגן וידאו אודות לא לפחד מהפחד

מה שמפחיד אותי לא בהכרח מפחיד גם אותך ולכן אני מאמין שהפחד הוא אישי שלי ושאם אני מפחד, זה סימן שהכל בסדר. אני תופס את הפחד ככלי עבודה גם ברכיבה וגם בעולם העסקי. ברכיבה קודם כל אם אני רואה מכשול ואני מרגיש את הפרפור הקטן הזה בלב סימן שאני צריך להסתכל שניה ולראות מה עושים. זה לא אומר שאני אסוג מהמכשול כי אני מפחד ממנו, אלה שאני אגש אליו, לפעמים אפילו ארד מהאופנוע, אסתכל עליו, אחשוב מה אני הולך לעשות ורק אז אעלה שוב על אופנוע ואנסה. אותו הדבר גם בקטע העסקי. אם אני לפני עסקה גדולה או איזה שהיא בעיה מאוד מאוד גדולה בעסק. אני קודם כל יעצור את התהליך. אני אסתכל, אני אבחן אני אתווה איזו שהיא דרך ואז אני אנסה לעשות את זה. 

הפחד הוא כלי שמטרתו היא להביא אותי למצב שהגישה למכשול תהיה הרבה יותר נכונה ומחושבת. אם אתה לא מפחד, אז ברגע שאתה עובר משהו שבאמת גדול עליך יש לך שתי אפשרויות: צל״ש או טר״ש (הצלחה או כישלון). אז נכון שהצל״ש יכול להיות מאוד מאוד גבוה, אבל הטר״ש, הכישלון, יכול להיות מאוד מאוד כואב ויכול לפגוע בעסק באופן הרבה יותר רחב ועמוק מאשר באותה ״מדרגה מפחידה״.

כשאנשים פוגשים מכשול או אתגר בפעם הראשונה ולא מפחדים, וודאית הם לא מודעים לכך שיש בעיה ואז העסק מתחיל להסתבך. אני מפחד מאנשים שלא מפחדים, הם מסוכנים בעיני. 

10

העוצמה האמיתי היא לפרגן למתחרים.

נגן וידאו

10

העוצמה האמיתי היא לפרגן למתחרים.

נגן וידאו אודות העוצמה האמיתי היא לפרגן למתחרים._

ראשית אני מאוד בטוח במקום שלי. העובדה שיש עוד רוכבים וסוכני ביטוח מצויינים רק מחזקת את זה כי ביננו, זה לא חוכמה להיות גוליבר במדינה של גמדים האתגר האמיתי הוא להיות גוליבר בעולם של ענקים. באמת שלא מעניין אותי להשתתף במירוץ בו אין מתחרים ברמה גבוהה שמהווים אתגר עבורי, פשוט כי אין משמעות למקום ראשון כשאין מתחרים. עדיף לעשות משהו אחר ובעל משמעות. בכל תחום תחרותי, בין אם זה אופנועים או עסקים, אנשי מקצוע מעולים מעלים את הרמה של כל הענף. זה פשוט תענוג להיות איתם, לשמוע אותם, להתחרות בהם וכמובן לנצח אותם (ומעצבן מאוד כשאתה מפסיד להם) אבל זה תמיד מרתק ומעניין. אני אתן לך דוגמא, כשמגיע אלי לקוח, ״פליט״ מסוכן ביטוח לא מקצועי, אני ״מבזבז״ המון אנרגיה בלבנות מחדש את האמון שלו בתחום הביטוח, בלי שום קשר אלי. קשה לי מאוד לקחת אותו קדימה כי הוא איבד את האמון הבסיסי בתחום שלנו. לעומת זאת לקוח שמגיע מסוכנות רצינית זה תענוג. הוא עבר חוויה טובה ועכשיו שידרג אלינו והוא מצפה מאיתנו לפתוח גז ולעשות דברים מדהימים ביחד. זה מסע רכיבת שטח וחוויה לכל דבר. אני שמח שיש הרבה אנשים טובים שאני יכול לפרגן להם. 

 

כשאתה בעל סמכות ואתה מפרגן לאנשים שבאמת ראויים לפירגון, הפירגון הוא למעשה השגריר שלך. איך אני יודע את זה, כי לקוחות שמגיעים אלי מספרים לי את זה. הם שמעו אותי מפרגן לרוכבים, לקולגות, למדריכים והם גם מסכימים שאלו אנשים הראויים להערכה, אז הנה, כבר יש לנו משהו משותף.




שטח הכינוס של הפוסט

To finish first, 

First, you have to finish

גלריית הצילומים של הצלם אלן צ׳פלסקי

עם הניסיון בא התיאבון ובתקופה הקרובה אמשיך לצאת למסעות עם כמה מהמנהלים הטובים ביותר בישראל שהם במקרה או שלא במקרה גם רוכבי אופנועים. יחד נבדוק האם מנכ״לים ומנהלים בכירים שהם גם רוכבי אופנוע פועלים ומקבלים החלטות אחרת מעמיתיהם נהגי המכוניות ונוסעי הרכבת. יחד נבדוק האם ה״מנוע״ הניהולי שלהם שונה והאם החברות והאירגונים אשר בראשם מנהלים רוכבי אופנוע, פועלים ומתקדמים באופן שונה.

בקיצור… שימו קסדה ותדליקו את הקארדו, יצאנו לדרך.

חיפוש: מנהלים | תפיסות ניהול | מנהיגות | אופנועים | מנטורינג | נטוורקינג

אתרים נוספים: www.eranyoran.com 

מוזמנים להגיב:

רוצים להצטרף לפרוייקט?

מלאו את הטופס או צרו איתי קשר למייל, לווטסאפ או ללינקאין.

פוסטים נוספים שיעניינו אותך