שמי ערן יורן. אני יועץ שיווק, צמיחה עסקית ודיגיטל לחברות בינלאומיות ולסטראטפים. בעברי שותף מייסד בשני סטארטאפים, סמנכ״ל שיווק ופיתוח עסקי בחברת תקשורת בינלאומית וסמנכ״ל קריאטיב ופלנינג (אסטרטגיה) במשרדי פרסום מהטובים בארץ. אני סקרן ברמות מטורפות ולאחרונה רכשתי ימאהה-טנרה 700 וחזרתי לרכב.
אלן צ׳פלסקי הינו צלם פרסום ישראלי-אמריקאי ותיק ומוכר, אשר התמחה בצילום עסקי בשיקגו, ארה״ב. בבעלותו סטודיו הממוקם במבנה תעשייתי בדרום תל-אביב, ערוך לצילומי איכות במגוון רחב של תחומים. אלן מתמחה בצילומי תדמית של אנשים, טכנולוגיה, עסקים ומזון. הצילומים של אלן מספרים סיפור מסקרן, מרתק, אנושי ונוגע והבטאים היטב את החיבור בין האישיות הפרטית והמקצועית של האדם.
יהונתן קונריקוס, לשעבר דובר צה״ל לתקשורת הבין-לאומית ובהווה הבעלים של משרד יחסי הציבור הבינלאומי – קונריקוס תקשורת. יונתן התברך בחיבור נדיר של חדות מחשבה ויכולת אנליטית גבוהה יחד עם אינטליגנציה ריגשית מפותחת וכישרון לסטורי-טלינג. הוא יודע לקחת את הסיפור הישראלי המורכב והמחוספס ולספר אותו באופן פשוט ומובן שמדבר לאוזן הבינלאומית ומעודד אמפטיה והזדהות עם ישראל.
קונצ׳רטו לסופלקי ובוקסר | מנהלים על אופנועים מדברים יוונית
תאריך: 15 אוקטובר 2022 | מקום: יוון
סגנון רכיבה: כביש | אופנוע: BMW R1250GS
הכל לקח זמן בטיול הזה. הצלם אלן צ׳פלסקי ואני תכננו את הרכיבה הזו עוד ב-2020 עם הילדים שלנו מורכבים. חיבור של אבא ובן במקרה שלי, ואבא ובת עבור אלן. הקורונה עצרה את זה, ויואב הבן שלי ואני עשינו יחד רישיון לטרקטור במקום, מומלץ בחום.
עכשיו התנענו את הרכיבה מחדש, צרפנו את יהונתן קונריקוס שכבר השתתף בפוסט קודם ויצאנו לדרך, באיחור של שנתיים. אפילו עכשיו, כשחזרנו מיוון, לוקח לי המון זמן להתארגן על עצמי ולכתוב את הפוסט הזה. מה שנקרא בישול איטי, מקווה שיצא טעים.
אז, כמה מילים לפני שנתחיל.
יוון היתה הפעם הראשונה ש״מנהלים על אופנועים מדברים עסקים״ יוצא מגבולות ישראל. זה היה מאוד מאתגר ומרגש והתגלה כחוויה מעשירה הן במובן של רוכב אופנוע והן במובן העיסקי. פרוייקט בתוך פרוייקט, יציאה מאיזור הנוחות ובדיקת גבולות. גם מילולית, גם רעיונית וגם מנטלית.
אז האם באמת מנכ״לים, סמנכ״לים ומנהלים בכירים שמחזיקים בכידון של החברות בראשן הם עומדים מקבלים החלטות ומיישמים אותן בדרך שונה ממנהלים רגילים? בפוסט נבדוק את זה ביוונית.
תפעילו את הקארדו. מתחילים.
מתניעים את המסע.
1
להפסיק לדבר ולהתחיל לעשות
1
להפסיק לדבר ולהתחיל לעשות.
דיברנו הרבה על הנסיעה הזו, הן במובן של תיכנון המסלול והן במובן העיסקי, האתגר האמיתי היה לאפיין את הקבוצה שמתאימה, מנהלים שרוכבים זה ברור, אבל סיגנון הרכיבה וה״פינוק״ צריך להתאים גם. כמו בבניית צוות מקצועי, ברור שכולם צריכים להיות תותחים, אבל כשבונים ניבחרת למטרה ספציפית, מחפשים אנשים שיוכלו לעבוד יחד, להשיג את המטרות וליהנות מהדרך.
אז מה הגדרנו כהצלחה?
הגדרנו יעד של 3 רוכבים בנוסף לאלן ואלי. זה מספיק מאתגר לפעם ראשונה ומהר מאוד התגבשה קבוצה של כ-7 רוכבים, אלא שאז, כמו בצל, לאט לאט התחילו להתקלף האנשים החוצה.
1. התקציב היווה מחסום ראשון. בחרנו לא להתפשר על האופנועים והזמנו GS1250, לא הקל ולא הזול שבחבורה.
2. מצד שני בעניין הלינה בחרנו לשמור על עלויות נמוכות עד כמה שניתן וחיפשנו מגורים פרקטים, לא פינוק או פאר. ההחלטה הזו לבד התגלתה כסנן העיקרי, וסיננה את האנשים שהיה להם חשוב שנבחר מלונות בסטנדרט גבוה, כי בעבורם זה חלק בלתי נפרד מהחוויה. לגיטימי לגמרי.
3. אורך המסלול. במהלך הטיול סגרנו כ-2,000 ק״מ. הרבה זמן על האופנוע, מרחקים גדולים ב״מכונת הכביסה״ של הכבישים ההרריים. לא פשוט. לא קל. מאוד כיף עבור חלק מהאנשים, אתגר או מחסום עבור רוכבים פחות מנוסים שבחרו לוותר.
4. מועד הרכיבה, ספטמבר אוקטובר, חגים, רכיבה של שבוע… כולנו אנשים עסוקים עם מגוון התחייבויות קודמות, הזזה של מועד הטיסות משמעותה מאות דולרים הבדל בעלות הכרטיסים או בימי עבודה. בחרנו לצאת באמצע חול המועד סוכות כשמחירי הטיסות כבר יורדים משמעותית ולחזור כמה ימים לאחר סוף החג, שוב כשמחיר הטיסה יורד. בימים היקרים עלות הטיסה ליוון, היתה יקרה יותר מטיסה לארה״ב. עניין התאריכים היווה אתגר קשה במיוחד, בעיקר בגלל שהמועד התקרב. בשלב זה היו איתנו 3 אנשים, שזה היה היעד. יהונתן שהיה יכול להתחייב סופית על התאריכים בהם יצאנו ושני אנשים נוספים שהיו צריכים ״לחזור עם תשובה״ כי העדיפו לדחות או להקדים קצת… אנחנו עדיין מחכים להם. לבסוף בחרנו ללכת על בטוח וסגרנו על ה-15 עד ה-22 באוקטובר. זה צימצם 2 רוכבים. אבל יהונתן היה איתנו… קדימה יוצאים.
תוכנית טובה שמתבטלת, עתידה להתגלות כבסיס מצויין לתוכנית חדשה שתבוא. זה יכול לקחת זמן, אבל ההשקעה בתוכנית טובה לא הולכת לאיבוד ולמעשה יכולה להתגלות כקיצור דרך בכיוון אחר לגמרי. זה היה נכון בפרוייקט הלביא שהתבטל וההשקעה בו היוותה את הבסיס לתעשיית ההיטק הישראלית וזה נכון גם בתכנון עיסקי פשוט יותר ואפילו בטיול ליון. תוכנית טובה היא השקעה.
2
איך בוחרים ספק?
2
איך בוחרים ספק?
אלמנטים שאסור שיכשלו:
הטיסה:
הרגישות לתאריכים ושעות היתה גבוהה. בחרנו להגיע ליוון בלילה ש״לפני״ תחילת הטיול, ולקחת חדר ממש בצמוד לסוכנות של GS-Traveler. ולטוס ביום האחרון בלילה, כך שנהנה מימי רכיבה מלאים ולא נפספס ״זמן איכות״. הבחירה בחברת התעופה Aegean היתה נכונה עבורינו גם בגלל מדיניות הכבודה שלהם, שהתגלתה כנוחה מאוד עבור מי שבא לרכב. וגם השעות של הטיסות היו מושלמות עבורינו. יתרון נוסף הוא שזו חברת תעופה ״רגילה״ מה שאומר ששעות הטיסות קבועות ולא זזות כל הזמן.
סוכנות האופנועים:
בחרנו את GS-TRAVELER שנמצאת בבעלות Stavros Krasadakis מכמה סיבות טובות:
- יש להם צי אופנועים מרשים ויכולנו לבחור אופנועים שמתאימים לנו, בלי להתפשר.
- הם ממוקמים בעיירה Pikermy, רבע שעה נסיעה משדה התעופה. אין צורך להכנס לאתונה לא עם המונית ולא עם האופנועים וגם הנסיעה לשם ובחזרה מאוד קצרה, פשוטה וזולה.
- יש להם שירות הסעה מהשדה ואל השדה.
- השירות – אם אני אגיד שהשירות שלהם מצויין, זה יעשה עוול לאיכות השירות שקיבלנו. בנסיעה הקודמת, זו שהתבטלה בגלל הקורונה, סגרו את יוון לתיירות יום לפני שהיינו צריכים לצאת. אז, סטאברוס, מיוזמתו, ביטל לנו את כל ההזמנות ללא שום השתתפות עצמית וללא שום התחייבות מצידנו. וכמובן שהחזיר את כל התשלומים עוד באותו היום.
- גם הפעם הוא והצוות היו מאוד שירותיים והעניקו לנו עיסקה מצוינת.
- הביטוחים והכיסויים שהוא נותן בהסכם ההתקשרות טובים ורחבים יותר מאשר אצל מתחרים שבדקתי. (הזהרת ספויילר: בפועל הכיסוי, האחריות והשירות שקיבלנו היו הרבה מעבר להתחייבות או לציפיות. שאפו ענק!!! – אבל את זה לא ידעתי לפני הנסיעה).
האופנועים עצמם:
חלק משמעותי מהחוויה היו האופנועים. כאן הלכנו על בטוח ולקחנו BMW GS 1200. כשאתה יוצא למסע כמו שאנחנו עשינו והרבה מאוד דברים אינם ידועים או חדשים עבורינו, היה חשוב לנו מאוד לדעת שבעניין האופנוע אנחנו לא צריכים לדאוג. כיוונו לאופנוע איכותי ואמין ושהמגבלות שלו הן הרבה מעבר לשלנו.
אלמנטים שאם יכשלו, זה חלק מהחוויה:
לינה:
בעיקר מאחר ונשארנו בכל מקום לילה אחד או מקסימום 2 לילות. הדגש היה על המיקום ביחס לאטרקציות ל״אופנועים״ ולאוו דווקא האטרקציות התיירותיות הרגילות. ושלכל אחד יהיה חדר פרטי.אוכל ומסעדות:
למעט 2 מסעדות שנכנסו לתוכנית המקורית כחלק מהמסלול, האוכל הוא חלק מהמסלול, חלק מהחוויה. יכול להיות שיש מקומות בעולם שרצוי להיות קצת יותר מתוכננים בנושא הזה, אבל יוון מאוד מפנקת בנושא ובכל מקום יש מסעדות טובות ואוכל רחוב מפתיע לטובה.
בחירת המסלול:
בחרנו מראש מסלולים שנראו לנו מעניינים לרכיבה, אבל השארנו גם מקום לאילטורים ול״לזרום עם הדרך״. לדעתי אסור לאפשר לתיכנון טוב להרוס טיול טוב, והרבה פעמים הדרך מזמנת לך חוויות שונות מאלו שתיכננת מראש. זה נכון בניהול וגם ברכיבה. לתפיסתי התיכנון הוא ה-Fallback ככה שתמיד אתה יכול להצמד אליו ולהגיע אל היעד. אבל המטרה היא ״לעבוד״ עם השטח, עם החומרים המקומיים. לפעמים זה מצליח ולפעמים פחות, אבל תמיד זה מוסיף עניין, מכניס ״ריגוש״ נוסף לדרך ומעצים את החוויה.
החלטות הן כמו צמיגים, הן צריכות להתאים למטרה, לתנאי הדרך ולתקציב. צמיג סליקס שיהיה מושלם על מסלול המרוצים ישחק מהר, יהיה יקר ויהיה ממש גרוע בשטח. למעשה ככל שהצמיג או ההחלטה יהיו יותר קיצוניים ו״מקצועיים״ הם יתאימו פחות, רוב הזמן. כמו צמיגים גם החלטות נשחקות, צריך להחליף אותן. לא מרוצה מההחלטות שלכם, תחליפו. תמיד אפשר לבחור סט חדש שמתאים לאתגרים החדשים. לא בטוחים מה מצפה בהמשך הדרך? יש החלטות וצמיגים רב שימושיים. זו לא פשרה, ברוב המקרים זו הבחירה הנכונה.
3
מינימליזם ושיתוף
3
מינימליזם ושיתוף
אנחנו על המטוס. על המסלול. הטייס פותח מנועים ומאיץ כמו R1. איפשהו בחצי המסלול המטוס עולה לווילי פראי…. סחטיין ממריאים.
המשך בפוסט הבא.
כל מה שאתה לוקח איתך, אתה צריך גם לסחוב. כל מה שאתה לוקח איתך יכול להשכח, להגנב או סתם להאבד. גם בפעילות עיסקית וגם ברכיבה, הרבה ממה שאתה לוקח איתך עדיף לקנות בדרך, כשבאמת צריך ולמרות שבבית אתה בטוח שאתה חייב, חלק מהדברים תגלה שאתה בכלל לא צריך. לארוז למסע זו אמנות.
4
רשימת ציוד לטיול אופנועים ביוון
4
רשימת ציוד לטיול אופנועים ביוון
משתף איתכם את רשימת הציוד שאני לקחתי לנסיעה, כמובן שכל אחד מאיתנו לקח דברים קצת שונים והמזוודה היתה ״מזוודה שיתופית״ ששקלה כ-18 ק״ג בהלוך וכ-22 בחזור. בכל מקרה זה הבסיס.
- קסדה (ממלאים אתה בציוד נוסף)
- תיק קסדה
- מעיל רכיבה מפורק (ללבוש)
- נעלי רכיבה (לנעול)
- ג׳ינס רכיבה ללא המיגונים
- המיגונים של המעיל
- המיגונים של הגינס
- כפפות רכיבה
- דיבורית
- כבל הטענה האפוד
- תיק עזרה ראשונה (לשים את המספריים במזוודה)
- ווסט מתנפח
- מיגוני בירכיים
- מנעול דיסק (מומלץ)
- מנעול שרשרת 1 לכולנו (לא חובה)
- מנעול קסדות (כדאי)
- תיק שלוקר
- סט תיקון פנצ׳רים
- ספרי תיקון פנצ׳רים
- משאבה נטענת
- רשת מטען
- המיספריים של ערכת העזרה הראשונה
- 3 מטענים USB + כבלים
- מתאימים
- רחפן
- מצלמת 360
- מקל סלפי 360
- מחבר 360 לאופנוע
- טריפוד למצלמה / וידאו
- 3 סטים של בגדים
- סט ריצה + נעלים
- בגד ים וחולצת מים (לרפטינג)
- סט בגדים חמים עליון תחתון
- מעיל גשם
- נעלים / כפכפים לכניסה למים
- תיק כלי רחצה
- קרם הגנה
- העתקים של כל ההזמנות
- העתק ביטוח
- דרכון
- כסף מזומן
- 2 כרטיסי אשראי
- כרטיסי ביקור עם טלפון וכתובת מייל (לשים על מזוודות, בתוך ציוד ובכל אלמנט שיכול להאבד)
- אפל-טאג (לתיק, לאופנוע, רזרווה)
זה לא משנה כמה תארזו, תמיד יהיו דברים שחסרים ו/או דברים מיותרים. חוק האצבע אומר שמה שיש לגביו התלבטות, כנראה שלא צריך. מה שאפשר לקנות בקלות ובזול בשטח, עדיף לא לסחוב מהארץ. מה שאתם מפחדים לאבד, אל תיקחו. והכי חשוב, כשאתם מכינים את הרשימה שלכם, תכינו טור אחד לסמן את מה שמוכן לאריזה וטור נוסף למה שכבר בתוך המזוודה. זה מאפשר לפרוס את הציוד, ולתת לעין ״לדלל״ את כל מה שמיותר.
גלריית הצילומים עם הצלם אלן צ׳פלסקי
5
סיכום התובנות הניהוליות
5
סיכום התובנות הניהוליות
- להפסיק לדבר ולהתחיל לעשות
- מה אני מגדיר כהצלחה?
- בניית צוות מנצח למטרה מוגדרת.
- מינימליזם ושיתוף
- לתכנן כ-Fallback ואז לאלתר ולעבוד עם חומרים מקומיים.
- להשקיע איפה שחשוב – ספקי פרימיום לאלמנטים הקריטים.
- לבנות /להטמיע חופש ומרחב פעולה בתכנון המקורי
קישורים:
סוכנות האופנועים: https://gstraveler.gr
טיסה: https://en.aegeanair.com
מידע על יוון: https://www.greece-islands.co.il
עם הניסיון בא התיאבון ובתקופה הקרובה אמשיך לצאת למסעות עם כמה מהמנהלים הטובים ביותר בישראל שהם במקרה או שלא במקרה גם רוכבי אופנועים. יחד נבדוק האם מנכ״לים ומנהלים בכירים שהם גם רוכבי אופנוע פועלים ומקבלים החלטות אחרת מעמיתיהם נהגי המכוניות ונוסעי הרכבת. יחד נבדוק האם ה״מנוע״ הניהולי שלהם שונה והאם החברות והאירגונים אשר בראשם מנהלים רוכבי אופנוע, פועלים ומתקדמים באופן שונה.
בקיצור… שימו קסדה ותדליקו את הקארדו, יצאנו לדרך.
6
פוסטים נוספים בסידרה היוונית:
6
פוסטים נוספים בסידרה היוונית:
לפעמים גם אופנועים מתרגשים | מנהלים על אופנועים מדברים עסקים במטאורה יוון
פוסט 4: הפיזיקה במטאורה היא אחרת, המנזרים צפים באוויר והכל קרוב ורחוק בו זמנית. אני אסביר את עצמי: רבים מהמנזרים ממש קרובים לכביש…בקו אווירי. אבל אז אם רוצים באמת להיכנס למנזר, רוכשים מפת Hiking ומתחילים לצעוד… מאות מטרים אל עבר המנזרים ה״נגישים״ וכמה קילומטרים הכוללים ירידה מצד אחד ועליה אל המנזר מצד שני… ואחר כך כמובן הפוך כשחוזרים… בקיצור – לטיול אחר. למרות הפיתוי של המון מסלולי הליכה באיזור, אנחנו נצמדים לאופנועים, ומהר מאוד מבינים שמדובר במסלול מעגלי קצר שעושים שוב ושוב. כל פעם עוצרים במקום חדש עם נוף מטורף שרק הולך ונהיה מטורף יותר ככל שהשקיעה מתקרבת. אה… כן… וגם היה מצנח רחיפה.
Oracle או או-ר-קל | מנהלים על אופנועים מדברים עסקים בדלפי יוון
פוסט 3: מאז שאני זוכר את עצמי רציתי לבקר את האורקל מדלפי, אורקל במילעל, אורקל במשקל או-רחל. ישראלי, שורשי, קצת ערסי. משהו בסיפור של האורקל שיושבת במרכז העולם ומגלה את העתיד, הקסים אותי. אולי זו המסכה שמי שהגיע הכניס את היד פנימה והיה צריך להגיד את האמת אחרת היה חוזר הביתה בלי יד. בקיצור, מבחינתי דלפי יוון היא הפופיק של הטיול הזה. עד הנקודה הזו, יהונתן ואלן כבר שמעו את הסיפורים שלי על דלפי המון פעמים. הקרדו שמורכב לנו על הקסדות עזר לי לחפור להם תוך כדי תנועה, אבל לפני שהולכים לפגוש את האורקל צריך להגיע לדלפי – מוזמנים להצטרף
הנה זה מתחיל | מנהלים על אופנועים מדברים עסקים ביוון | מתניעים ויוצאים לדרך
פוסט 2: התיכנון היה ארוך, אבל מהרגע שעלינו על המטוס הכל התחיל לתקתק כמו שסתומים בראש מנוע. ישנו ממש קרוב לסוכנות האופנועים ועל הבוקר פגשנו את האופנועים שכבר חיכו לנו נקיים ומתודלקים, מתרגשים יותר מאיתנו. עלינו עליהם והתנענו את הפוסט השני בסידרה. מוזמנים להכנס ולהשתתף בחוויה.
חיפוש: טיול אופנועים ביוון | רשימת ציוד | השכרת אופנועים ביוון | BMW GS1200 | ערן יורן | יהונתן קונריקוס | אלן צ׳פלסקי | Insta360 ONE X2
אתרים נוספים: www.eranyoran.com