מנהלים על אופנועים מדברים עסקים

שמי ערן יורן. אני יועץ שיווק, צמיחה עסקית ודיגיטל לחברות בינלאומיות ולסטראטפים. בעברי שותף מייסד בשני סטארטאפים, סמנכ״ל שיווק ופיתוח עסקי בחברת תקשורת בינלאומית וסמנכ״ל קריאטיב ופלנינג (אסטרטגיה) במשרדי פרסום מהטובים בארץ. אני סקרן ברמות מטורפות ולאחרונה רכשתי ימאהה-טנרה 700 וחזרתי לרכב.

אלן צ׳פלסקי

אלן צ׳פלסקי הינו צלם פרסום ישראלי-אמריקאי ותיק ומוכר, אשר התמחה בצילום עסקי בשיקגו, ארה״ב. בבעלותו סטודיו הממוקם במבנה תעשייתי בדרום תל-אביב, ערוך לצילומי איכות במגוון רחב של תחומים. אלן מתמחה בצילומי תדמית של אנשים, טכנולוגיה, עסקים ומזון. הצילומים של אלן מספרים סיפור מסקרן, מרתק, אנושי ונוגע והבטאים היטב את החיבור בין האישיות הפרטית והמקצועית של האדם.

לא להגזים, למרות שלא חסרים פיתויים

תאריך: 25 מאי 2022 | מקום: סובב פארק בריטניה
סגנון רכיבה: כביש | אופנוע: KAWASAKI ZZR 1400 NINJA

״המצמד״ הוא כלי עבודה ראשון במעלה. הוא מאפשר לנו בכל רגע נתון לבחור את מידת המעורבות שלנו. בין מעורבות מלאה לניתוק מוחלט ישנם אין סוף מצבי ביניים והם אלו שחשובים באמת. בין אם אנחנו מנהלים כח מנוע, כח אדם או כח עסקי, היכולת שלנו לשלוט בכח, להתחבר ולהתנתק בצורה חלקה ונכונה ולהביא את היכולות שלנו לידי מימוש בצורה האופטימלית היא מיומנות ניהולית קריטית, וגם מיומנות רכיבה חשובה.

המחשבה הראשונה: התקדמנו קצת, וזה הפוסט הראשון שמוביל אופנוע כביש טהור. המחשבה השניה: פאק, לא יהיו לנו צילומים של קפיצות מטורפות ואבנים מתגלגלות. אלו צמד המחשבות הראשונות שנחתו אלי כשתאמנו את הרכיבה עם הוגו גורלט הבעלים והמנכ״ל של חברת פתרונות ה-Belocal IT. הגיע הזמן להמציא את עצמינו מחדש, בעיקר במדור הצילומים. לרגעים עוד היתה התלבטות קטנה האם בכל זאת לרדת קצת לשטח עם ה-KTM250, אבל הוגו מחזיק גם ב-2 אופנועי כביש מדהימים Yamaha MT-10 ו-Kawasaki ZZR 1400 Ninja – שניים נגד אחד. לא כוחות (בכוחות סוס הניצחון אפילו יותר ברור). בסוף אמרתי להוגו שאני לא רוצה לדעת עם איזה אופנוע הוא יגיע לצילומים ושיפתיע אותנו ביום הרכיבה. 

08:20: לתחנת הדלק בכניסה לכפר-סבא נכנס YAMAHA MT-10. ״אחלה בחירה״ אני מברך אותו לשלום וקצת מתבאס בלב שהוא לא הביא את הנינג׳ה. הרוכב מנומס, אבל ברור שלא מזהה אותי… 

08:30: נינג׳ה ירוק נכנס לתחנה וחיוך ענק נתקע לי על הפנים, הוגו מוריד קסדה וחושף חיוך יותר גדול שהביא מהבית ושואל: ״רוצה סיבוב?״

אז האם באמת מנכ״לים, סמנכ״לים ומנהלים בכירים שמחזיקים בכידון של החברות בראשן הם עומדים מקבלים החלטות ומיישמים אותן בדרך שונה ממנהלים רגילים? בפוסט הזה הוגו גורלט הבעלים והמנכ״ל של BELOCAL פותח גז, מיישר כמה פיתולים בכביש ואז מחכה לנו עם התשובות. 

תפעילו את הקארדו. מתחילים.

תכירו את Belocal.
קטנים, מהירים, אג׳ילים ועם הרבה כח

Belocal הוקמה על ידי הוגו גורלט לפני כ-16 שנים ביחד עם ג׳ירונימו ז״ל כשותף הצרפתי. בתחילת הדרך, ומכאן גם שם החברה, העניקה החברה שירותים מקומיים לחברות סטארטאפ מכל העולם. העמדנו צוותי מכירות ופריסייל מקומים כשירות עבור חברות שהיו בתהליך Global expansion, אבל עדיין לא היה להן את ההון הדרוש כדי להקים ולהחזיק אופרציה מקומית משלהן. זה עבד טוב מידי, החברות גדלו, הצליחו, עשו exit ונבלעו לתוך החברות שרכשו אותן. הבנו שצריך לעדכן את המודל העיסקי ופיתחתי פעילות של שירותי אינטגרציה בארץ. תחילה עבדנו עם חברות גדולות כמו Hitachi, Commvault ובמשך הצטרפו IBM, HPE, Red Hat, Netapp ועוד. היום זו ליבת הפעילות שלנו. אנחנו מעניקים שירות למעל ל-100 לקוחות גדולים, בעיקר אנטרפייז גדולים בשוק הפיננסי, בשוק התעשיה וההיטק ומספקים להם פתרונות מגוונים ומתוחכמים בעולמות של תשתית, Devops, Data Science, AIops וכו׳. 

Belocal פועלת בארץ ובחו״ל. יש לנו צוות של מהנדסי Professional Services שיושב במטה ברעננה, צוות גדול נוסף של מהנדסי שירות וכמובן אנשים מוכשרים שלנו שיושבים אצל הלקוחות ועובדים אצלם ובצמוד אליהם.

הוגו גורלט מנכ״ל ובעלים BeLocal | קוואסאקי ZZR1400 נינג׳ה | F-35

הוגו גורלט משתף ב-7 הבנות חדות ומדוייקות להפליא לשיפור הביצועים בשטח, בכביש ובעסקים.

1

הפרעה מוטורית

הפרעה מוטורית
נגן וידאו אודות הפרעה מוטורית

1

הפרעה מוטורית

הפרעה מוטורית
נגן וידאו אודות הפרעה מוטורית

קודם כל, כל מה שיש לו מנוע באמת מרגש אותי. אני מאוד אוהב את כל מה שממונע, אבל הפאשן האמיתי זה אופנועים בלי מורכב מאחור. כל האופנועים, למרות שיש להם מקום לעוד אדם, מתוכננים בעצם לרוכב בודד. זויות ההיגוי, לחצי הצמיגים, כיונון המיתלים, חלוקת המשקל. האופנוע מתוכנן סביבך, הרוכב. ולכן כמעט כל דבר שאתה מוסיף מהווה הפרעה. אתה מוסיף סט מזוודות, זה אמנם פונקצונלי אבל פוגם באוירודינמיות, באסטטיקה ובחלוקת המשקל. נכון שהרבה פעמים, אנחנו חיים עם זה בשלום, כי המחיר שאנחנו משלמים, ה״הפרעה המוטורית״, הוא סביר עבורינו. לדוגמא: יכול להיות שעבורך, ברכיבה מנהלתית מהבית למשרד, ארגז שאפשר לשים בו את התיק, את הקסדה והמעיל, שווה את ה״הפרעה המוטורית״ שהוא מייצר. 

כשמדובר ברוכב נוסף השאלה הזו מתחדדת מאוד כי בנוסף למשקל הנוסף וההשפעה של הרוכב הנוסף על כלל הביצועים והיכולות של האופנוע, למורכב יש נטיה לזוז ולכן הוא גם משפיע באופן לא צפוי על ההיגוי. רוכב נוסף תמיד מהווה ״פרעה מוטורית״ משמעותית אבל, בגלל שלרוב אנחנו מרכיבים אנשים שאנחנו אוהבים… אז למי איכפת. איזה כיף שהם באו לרכב איתנו 🙂 

בצד העסקי, אני פחות אוהב להרכיב. במיוחד כשמדובר באנשים או בחברות שנהנים מהדרך, אבל בסופו של יום אין להם תרומה אמיתית לעסק. הם מכבידים עליך, מאיטים אותך, מאלצים אותך לקבל החלטות שמתחשבות בהם, ועל הדרך פוגעים קשות בביצועים העיסקיים שלך. תכלס הם נטו ״הפרעה מוטורית״. יחד עם זאת, אני מאוד מאוד אוהב חיבורים ושיתופי פעולה שלא ״רוכבים עלי״, אלה רוכבים ביחד איתי. כאשר כל אחד מביא את ״האופנוע העיסקי״ שלו, את סט היכולות שלו ואת עצמו לידי ביטוי, כשכל אחד שותף אמיתי לדרך, לוקח סיכונים ואחריות. סיטואציות עסקיות כאלו בהן אנחנו פועלים ביחד מספר חברות, אבל כל אחד חופשי להתקדם בקצב שלו – בעיני זה המצב האידאלי.

אתה יודע, שאתה נוסע ברכב, אתה יכול לקחת איתך עוד שניים שלושה אנשים ואז במקרה שאחד לא מגשים את עצמו, השניים האחרים סוגרים את הפינה. באופנוע יש לך מקום רק למורכב אחד! זה מחייב אותך להגדיר צרכים כמו שצריך, להיות מדוייק ובפוקוס, ובאמת לדעת את מי אתה רוצה לקחת איתך. כשכבר צריך להרכיב, וזה קורה לפעמים, אני משתדל להזמין רק חברות שיש לנו כימיה טובה, שהן יודעות להיות ״מורכבות טובות״ ושברור לי שנהנה מהדרך.

בסוף אנחנו בוחרים את מי אנחנו מרכיבים.

2

אובססיה לאחיזה

אובססיה לאחיזה
נגן וידאו אודות אובססיה לאחיזה

2

אובססיה לאחיזה

אובססיה לאחיזה
נגן וידאו אודות אובססיה לאחיזה

התובנה ״הקטנה – גדולה״ הזו שואבת את הכח שלה מעצם העובדה שהוגו רוכב גם בשטח וגם בכביש, הוא חי בשני העולמות האלו:

בשטח אנחנו עסוקים כל הזמן בניסיון ליצר אחיזה, (עסקית זה קצת כמו חדשנות או חדירה לשווקים חדשים) אתה יכול להחליק ולפרפר חופשי, עד שפתאום נוצרת אחיזה ואתה פורץ קדימה. זה בהחלט משהו שאני רוצה ומכוון אליו זה כיף גדול וזה מצויין. בכביש המצב הוא בדיוק הפוך. רוב הזמן, אנחנו נהנים מאחיזה מצויינת ולמעשה עסוקים בלמקסם את היכולות ולהגיע למגבלות האחיזה (בדומה למיצוי הפוטנציאל העסקי מפעילות מבוססת בשוק קיים). 

ממש כמו שהאופנוע צריך אחיזה בשטח או בכביש, העסק חייב אחיזה בשווקים ובטכנולוגיה השאלות החשובות הן מאיפה אתה בא? מה הסביבה בתוכה אתה פועל? וכמובן, מה היעד אליו אתה מכוון להגיע?

כשרוכבים על אופנוע כביש ברוב המצבים האופנוע מעניק אחיזה מטורפת. הפרופיל של הצמיגים הוא עגול, ככה שאותה כמות גומי באה במגע עם הכביש וגם בהשכבה רצינית ובסיבובים מאוד מהירים אנחנו כמעט ולא מאבדים אחיזה. (איבוד אחיזה במקרים האלו יהיה אירוע טראומטי ומאוד אלים). 

בשטח זה בדיוק הפוך. הדבר הראשון שלמדתי זה שאין אחיזה וכל הזמן צריך לעבוד עם הגוף, עם מנוע, עם המצמד, עם הרגליים, עם הברקסים כדי להשיג לפחות את מינימום האחיזה האפשרי בכל רגע נתון ובכל תוואי שטח. בשטח האופנוע כל הזמן על גבול האחיזה, כל רגע בצד אחר שלו. 

בBelocal, כחברת בוטיק שעובדת עם הלקוחות הכי גדולים במשק ומתחרה ישירות בכל ״הכרישים הגדולים״ אנחנו צריכים לפעול תמיד ברגישות כדי לייצר, לשמר ולחזק את האחיזה שלנו אצל הלקוח. ״Stickiness״ היא שם המשחק וכאן האובססיה שלי לאחיזה באה לידי ביטוי באובססיביות שלנו להצדיק כל הזמן את האמון שניתן בנו ולהדגיש את זכות הקיום העיסקית שלנו אל מול הלקוחות הגדולים. חשוב לי מאוד לוודא שמכירים אותנו באמת, שיודעים מה החוזקות שלנו ושיודעים איך להתייחס אלינו. קריטי לוודא שהלקוחות מקבלים מאיתנו ערך משמעותי ושהם רואים בנו ספק מועדף שיכול להעניק להם פתרון איכותי בכל רגע נתון. האחיזה האולטמטיבית היא כאשר הלקוחות רואים בנו באופן אוטומטי את המועמד הטבעי להטמעה של אותו נושא שמעניין אותם. 

בעסקים, ממש כמו ברכיבה על האופנוע, התנועה צריכה להיות תמיד חלקה ועגולה. חשוב לא לדחוף חזק מידי או לבצע שינויי כיוון פתאומיים שיובילו לאובדן אחיזה. ככלל בחיים, אני מאמין שחשוב לא להגזים, למרות שלא חסרים פיתויים. לפעמים יש לנו פרוייקטים שהם מאתגרים מקצועית ומפתים כלכלית ויש נטיה של אולי ניכנס לפרוייקט למרות שהוא גדול מידי. במיקרים כאלו הסכנה היא שנאבד אחיזה דווקא ברגע קריטי ונחליק. אתה תמיד מדמיין שהחלקה כזו תסתיים במכה קטנה באגו, אבל במציאות זה בקלות יכול להוביל להתרסקות כלכלית רצינית. איבוד אחיזה בכביש עלול להפיל את האופנוע, איבוד אחיזה בשוק או בסגמנט יכול להפיל את החברה וההשלכות של זה מאוד משמעותיות. אז אנחנו מאוד זהירים ואובססיביים לגבי אחיזה.

בקיצור, עניין האובססיה לאחיזה הוא נושא חוצה גבולות. לתפיסתי הוא נמצא בבסיסם של הדברים והוא מלווה אותי כל הזמן: בשטח, בכביש וכמובן בעסקים.

3

פוקוס. לנקות הפרעות ולהתמקד

פוקוס
נגן וידאו אודות פוקוס

3

פוקוס. לנקות הפרעות ולהתמקד

פוקוס
נגן וידאו אודות פוקוס

על הכביש אני מאוד נזהר ומקפיד לרכב בלי הפרעות ובלי הסחות דעת. אני לא משתמש בדיבורית וזה בעיקר כי שמתי לב שכאשר אני נוהג ברכב, בלהט השיחה אני יכול פתאום לפספס פניה או לא לשים לב לאן הגעתי. באופנוע זה מצב מאוד מסוכן שיכול להיות קטלני. כשאני רוכב, אני שם את הטלפון בכיס. בהשתק, אפילו בלי רטט. אני לא משתמש בוויז, אלא מתכנן את המסלול מראש וזוכר אותו. יש לי אופנועים מאוד חזקים אז אני רוכב סופר מפוקס. גם מבחינת הראיה המרחבית ב-360 מעלות, אני מסתכל כל הזמן אחורה, 6 מכוניות קדימה ושלושה מסלולים לצדדים. אני מאוד מאומן בזה ומצליח לזהות מצבים שמתפתחים, סכנות, ממש לצפות מה הולך לקרות. בדרך כלל אני צודק ומגיע מוכן. וכשלא, זה בהחלט מסוכן. בכל מקרה, בעניין הזה אני תמיד מקבל החלטות לצד המחמיר.

איך אתה מנקה את הרעשים? אני יודע שזה החיים שלי, אז כשאני שם את הקסדה אני אוטומתית נכנס לזון של ריכוז גבוה. זה לא תמיד מייצג אותי בחיים הפרטיים והעסקיים. אבל לגמרי ברור שאיפה שצריך, אני סופר חד ומפוקס. יחד עם זאת, לפעמים אני נהנה קצת לשחרר לא להיות מתוכנן, לא להיות מפוקס, פשוט לזרום ולתת לדברים לקרות. יש לזה את הקסם שלו. זה כמובן בדברים הפחות קריטים, אבל אי אפשר להיות כל הזמן בלחץ, חשוב לפנות מקום לחיים שיזרמו פנימה וירעננו אותך.

איך אתה מפנה את הראש בעולם העסקי? יש לי זיכרון טוב, אז אני 100% על הדברים, מעודכן בכל מה שקורה, קרה וסביר שיקרה. אבל כשצריך לנקות את הראש, אז יש לי מנגנון כזה במוח, קצת כמו המצמד של האופנוע שמפריד בין המנוע לגלגל. זה מאפשר לי לשלוט במדוייק בכמה כח חשיבה אני מעביר בכל רגע נתון לעסק. זה אף פעם לא כפתור של ON/OFF, זה מאוד לינארי מחבר או מפריד כמה שצריך. 

4

התמחות והתמקצעות - המנעות חיובית מפשרות - התאמה מושלמת לצרכים

התאמה מושלמת לצרכים
נגן וידאו אודות התאמה מושלמת לצרכים

4

התמחות והתמקצעות - המנעות חיובית מפשרות - התאמה מושלמת לצרכים

התאמה מושלמת לצרכים
נגן וידאו אודות התאמה מושלמת לצרכים

״ראשית דיסקליימר קטן״, אומר הוגו, ״זה לא שאני כזה רוכב מדהים, אבל אני בהחלט נהנה מכל העולמות״. הנינג׳ה הוא מכונת מהירות, מרחבים, חופש וכיף. ה-MT10 הוא שד בעיר. ברוב הימים יש לי לא מעט רכיבות בין פגישות והימאהה סופר מתאים למטרה הזו. ובשטח אני רוכב על KTM250 שהוא פשוט אופנים עם מנוע. הוא מדהים בשטח ובאמת מביא לי הכי הרבה חיוך. השטח הוא הפורקן האמיתי, הכיף האמיתי. אין גבולות. מבין השלושה, ה-KTM הוא היחיד שאין לו פונקציונליות יומיומית, הוא טהור, רק כיף. 

מבחינה עסקית, בBelocal מתאימה את עצמה גם מבחינת ההצעה וגם מבחינת המקצועיות לפעילות מספר תחומים שונים שכל אחד מהם דורש מומחיות ספציפית ויכולות שונות. אני לא רואה איך אפשר לשמור על הסטנדרטים המקצועיים שהצבנו לעצמינו באמצעות פשרות, הסביבה העסקית בה בחרנו לפעול מחייבת אותנו כל הזמן להתמחות ולהתמקצע ולהקפיד על התאמה מושלמת לצרכים דינמים. כנראה שזה מאוד מתאים לאופי שלי.  

עבורי, הבחירה בשלושה אופנועים שונים היא באמת כדי למקסם את החוויה וליהנות יותר מכל סגנון רכיבה. בעבודה המיקוד הזה חשוב כדי לתת את ה-100% לפתרון כל בעיה ואתגר. זה חלק מתפיסת עולם שמאפשרת להתפשר, אבל רק אם חייבים. ממש לא בקטע של עקשנות, אלא בקטע שפשרה היא לא יעד או תוכנית עבודה אלה בסך הכל עוד כלי עבודה בארגז הכלים המקצועיים שלנו. לפעמים פשרה היא הכלי הנכון וחייבים לדעת להשתמש נכון בכלי הזה. אבל מקצוענות אמיתית באה לידי ביטוי בהתאמה מושלמת לצרכים וביכולת לבחור ולהפעיל את הכלים המתאימים ביותר למשימה. אפשר לפתוח בורג עם פלאייר, אבל כולנו מבינים שהכלי הנכון הוא מברג. זו אינה עקשנות שיהיה לך מברג בארגז בכלים, זו מקצוענות. את ההיגיון הפשוט הזה אני מפעיל גם כשאני בוחר את האופנועים שאני רוצה וכמובן בפעילות העיסקית. התאמה מושלמת, התמחות ומקצוענות אינן מילים גסות – אפשר ורצוי להשתמש בהן.

בפעילות של Belocal יש לנו כמה תחומים בהם אנחנו מוגדרים Tier-1 מתמחה. מדובר בתחומים מאוד חזקים וכל אחד מהם הוא למעשה סילו משל עצמו. תחום האיחסון, תחום הגיבויים, תחום Devops, תחום Alops הם Stand Alone ואין בינהם קשר מיוחד. בכל תחום יש אנשים ספציפים ופתרון ספציפי. אני חושב שזה משהו שמאוד מיחד אותנו בתעשיה וזה גם היתרון שלנו מול שחקנים גדולים בהרבה. אירגונים גדולים, בגלל הגודל והמורכבות האירגונית שלהם, נאלצים להתפשר, אנחנו בדיוק להפך. מבחינת גודל חברה, אנחנו נמצאים בדיוק ב-Sweet Spot של אירגון שהוא לא קטן מידי ולכן יש לו משאבים אבל הוא גם לא גדול ושמן מידי שעודף המסה האירגונית מונע ממנו את היכולת להיות זריז ומתמרן. אנחנו משתדלים מאוד שלא לגשת למקומות בהם אין לנו יתרון של יכולת יחודית או ההתמחות יוצאת הדופן כי שם התחרות היא מין הסתם רבה וכאשר אנחנו לא מביאים ערך יחודי, מה שינצח זה רק המחיר. עסקית זה בזבוז זמן. מקצועית זה לא מעניין. אז לא. 

5

מוסדות גדולים מתנהגים כמכוניות אירגונים קטנים כאופנועים.

אירגונים גדולים מתמרנים כמשאיות. הקטנים כאופנועים
נגן וידאו אודות אירגונים גדולים מתמרנים כמשאיות. הקטנים כאופנועים

5

מוסדות גדולים מתנהגים כמכוניות אירגונים קטנים כאופנועים.

אירגונים גדולים מתמרנים כמשאיות. הקטנים כאופנועים
נגן וידאו אודות אירגונים גדולים מתמרנים כמשאיות. הקטנים כאופנועים

אופנוע הוא כלי מאוד agile. לכשעצמה, רכיבה על אופנוע מחייבת אותך להיות אדם אדפטיבי ואג׳ילי, וכל הזמן להתאים את עצמך לסביבה המשתנה. לטעמי עסקים קטנים מתנהגים כאופנועים בהרבה מאוד צורות. במובן העיסקי האג׳יליות הזו מעניקה לנו מגון רחב של יתרונות שנובעים מהעובדה שאנחנו גמישים ופתוחים יותר לבדוק דברים חדשים ולקחת סיכונים מחושבים. מאוד פשוט עבורינו לתקן מסלול תוך כדי תנועה. כעסקים קטנים אנחנו פועלים עם הרבה פחות רגולציה והרבה פחות מגבלות מסוג שיש היום לעסקים גדולים ולחברות בורסאיות. נכון להיום, ניהול סיכונים ברמת התאגיד היא פעולה מורכבת מאוד בעוד אצלינו כחברה פרטית וקטנה יחסית למתחרים, זו החלטה שמתקבלת מאוד מהר. זה משהו שמיחד אותנו לטובה בצד העיסקי. 

גם בצד הטכנולוגי אנחנו הרבה יותר חדשנים וזריזים. לדוגמא: קל לנו יותר לפתוח פעילות חדשה. אם יש תחום חדש שנראה לנו ״סקסי״ ומעניין, קל לנו יחסית לדגום אותו והמידה שהפעילות מצליחה אז להגדיל את הפעילות. זה כמו שעם האופנוע בשטח, אתה פתאום רואה שביל מעניין, בשניה וחצי אתה נכנס ובודק אותו. בעוד החברה שנמצאים באוטובוס של התאגיד מחוייביים לא לרדת מהכביש הראשי ויש מצב שבכלל לא ראו שיש שם שביל וגם במידה וראו והוא כן מעניין אותם, לא בטוח שהנהג מעוניין לשנות כיוון ולעצור ושכולם יחכו להם… בקיצור זה מורכב להיות תאגיד.

דבר נוסף שיש לשים אליו לב זה שאירגונים גדולים מסוכנים לאירגונים קטנים ממש כמו שהמכוניות מסוכנות לרוכבי האופנועים. הם לא תמיד רואים אותנו, בלי כוונה ובלי לאותת הם יכולים לחתוך לנתיב העיסקי שלך ולך לא ישאר זמן תגובה. גם במימדי הנזק אין באמת סימטריה, בכל התנגשות ובכל עימות חזיתי האירגונים הגדולים ינצחו. אתה תתרסק ולהם תהיה אולי מכה קטנה בפח וקצין רכב שיטפל בזה. זה לא כוחות ולכן כל מה שאני לומד על הכביש אני מיישם בצד של הביזנס. הבטיחות שלנו היא אקטיבית, אנחנו צופים פני עתיד, אנחנו זזים מהר יותר מהשוק, מדליקים אורות כדי שיראו אותנו, מסתכלים רחוק וקדימה. ולא יוצאים ל״רכיבה״ עסקית לא ממוגנים. 

אני מאמין שהאירגונים הגדולים ואנחנו רואים את אותם סיכונים והזדמנויות (כולם מכירים את הטרנדים בתעשיה) ההבדל הוא שאנחנו יכולים לקבל החלטה ולהגיב הרבה יותר מהר. ממש כמו באופנוע. ברגע שמהירות התגובה העיסקית והטכנולוגית שלך יותר גבוהה אז אתה יכול לקחת הובלת שוק בתחומים חדשים ומעניינים שלגדולים יקח יותר זמן להכנס אליהם. גם אם זיהינו את ההזדמנות ביחד, בגלל שזמן התגובה שלנו קצר יותר, אנחנו נגיב הרבה יותר מהר, ניתן מענה, נתפוס נתח שוק, נרכוש ניסיון, נבנה מוניטין, נבנה מותג ורק אז התחרות של השחקנים הגדולים תתחיל להגיע. ההבדלים בזמני התגובה הם מאוד משמעותיים, כמעט הכל אנחנו עושים בחצי או בשליש מהזמן בהשוואה לחברה גדולה. 

6

כשהמשאבים מוגבלים, להעביר את העניין כל הזמן קדימה

להעביר את המשקל קדימה
נגן וידאו אודות להעביר את המשקל קדימה

6

כשהמשאבים מוגבלים, להעביר את העניין כל הזמן קדימה

להעביר את המשקל קדימה
נגן וידאו אודות להעביר את המשקל קדימה

אופנוען רוצה להיות כל הזמן בתנועה. כל הזמן לפתוח מרחק. מצבים סטטים מלחיצים אותנו. כשאתה מגיע לרמזור אדום, אתה לא עוצר באמצע הכביש אלה זז לצד, שלא תבוא איזה משאית ותשטח אותך. אנחנו מתעסקים הרבה במיקום שלנו ביחס לסביבה. גם בעסקים סכנות והפתעות יכולות להגיע מכל כיוון ואנחנו משקיעים הרבה משאבים כדי להגן על עצמינו. זה יכול להיות ברמת הסייבר, או ברמה של מודיעין עסקי או פשוט ללמוד מטעויות העבר. ככל שהמשאבים מוגבלים, נכון לרכז את המאמץ בכיוון מסויים. כרוכבי אופנוע הרי ברור לנו שמשאבי הבטיחות שלנו מוגבלים, אז אנחנו מעלים מהירות ולמעשה מפחיתים את הסיכוי שסכנות יפתיעו אותנו מאחור. הפוקוס עובר קדימה, שם אנחנו ממוקדים. 

בעולם העיסקי כשהמתחרים שלי הרבה יותר גדולים ועשירים ממני, אני משתמש באותה אסטרטגיה. אנחנו לא עוצרים, כל הזמן רצים קדימה. מביאים טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך, מביאים יכולות חדשות. קדימה, קדימה, ליצר תנועה ולפתוח פער על המתחרים. אם אנחנו רוצים לנצח במירוץ, אנחנו צריכים להיות תמיד במצב עקיפה של התחרות. אחרת אין לנו זכות קיום. למתחרים שלנו יש משאבים כספיים שאנחנו יכולים להתחרות בהם. ננצח רק אם נהיה יותר חכמים, יותר טובים ויותר יעילים ברמה הטכנולוגית. בסופו של דבר הריצה הזו קדימה מתורגמת לרמת היעילות והעלויות וככה אנחנו זוכים בפרוייקטים משמעותיים.

7

וו גרירה

וו גרירה
נגן וידאו אודות וו גרירה

7

וו גרירה

וו גרירה
נגן וידאו אודות וו גרירה

הפרק הזה מתכתב מצוין עם הפרק של ההפרעה המוטורית. כי הוא מדגיש את ההבדל בין שני דברים מאוד שונים אבל שבמבט ראשון נראים מאוד דומים. בהפרעה מוטורית סיפרתי שאני לא אוהב להרכיב כי האופנוע/העסק לא בנוי לזה והמורכב משפיע לרעה על הביצועים. וו הגרירה הוא משהו אחר לחלוטין.

באמצעות וו הגרירה ועגלה אני מביא את האופנוע עד ל״מגרש המשחקים״ שלו, וחוסך ממנו את השחיקה כתוצאה מהרכיבה המנהלתית שלא נמצאת בתחום ההתמחות שלו. וו הגרירה בעצם מחבר את הרכב שלי – מומחה בתחום אחד, עם האופנוע – מומחה בתחום שני. ומאפשר להם לפעול בשיתוף פעולה כאשר כל אחד בא לידי ביטוי רק בקטע בו הוא מתמחה ונותן את הערך הרב ביותר.

בעסקים, וו הגרירה הוא למעשה שיתופי פעולה ופיתוח עסקי. ביחס למתחרים שלנו, אנחנו חברה עם כח אדם צנוע. אנחנו חברת בוטיק בגודל בינוני. ולכן כשאנחנו לוקחים פרוייקטים אנחנו יודעים לעבוד היטב עם שותפים, פרילנסרים או חברות Outsource שמשתפים איתנו פעולה ועוזרים לנו לבצע ולהתמיעה את התוכניות שלנו ולהביא את הפרוייקט לידי מימוש. במובן הכי טוב של המילה, אנחנו ממש גוררים אותם לתוך הפרוייקט ומפעילים אותם  נקודתית איפה שצריך. בסופו של יום, ההצלחה היא משותפת.

בבסיס התפיסה העסקית שלי ניצבת תפיסת עולם שאומרת שאת המקומות בהם אנחנו מומחים ובהם יש לנו יתרון אנחנו מחזקים ומפתחים ולעומת זאת באיזורים ש״כולם יכולים״ ונמצאים פחות בפוקוס שלנו, אנחנו לא מבזבזים משאבים אלא מביאים שותפים שזו התמחותם.

שטח הכינוס של הפוסט

זה היה יום רכיבה מעולה, למרות שאני חייב להודות שזה ממש מוזר לא לרדת לשטח. סוג של מיקוד אחר. הכל הרבה יותר בפוקוס והרבה יותר מהיר. יש דרך (כביש במקרה שלנו) שאתה לא יכול לסטות ממנה ועכשיו השאלה היא איך אתה מוציא ממנה את המירב. זה נכון בהמון מקומות בחיים המקצועיים שלנו שאנחנו יכולים להשפיע על החוויה אבל לא על הדרך שצריך לעבור. הוגו הגיע עם קוואסקי ZZR1400 ובכל רגע נתון היה יכול לפתוח גז ופשוט להעלם, בטח שבכבישי ״המנהלה״ בהם לא צילמנו. אבל הוא בחר לרכב ביחד איתנו לכל אורך הדרך. אני חושב שאחד הדברים שמאפינים את הוגו, זה הוא בוחר במשהו ואז הוא מחויב אליו. ברור לנו שהוא היה הרוכב הכי מהיר והכי טוב בקבוצה, בעיקר בגלל שהוא לא היה עסוק כל הזמן בלהוכיח את זה. מאוד רגוע, מאוד שקול, מאוד קשוב ומאוד מחוייב. אין ספק שבעולם העיסקי הוא מתנהג דומה.

גלריית הצילומים של הצלם אלן צ׳פלסקי

עם הניסיון בא התיאבון ובתקופה הקרובה אמשיך לצאת למסעות עם כמה מהמנהלים הטובים ביותר בישראל שהם במקרה או שלא במקרה גם רוכבי אופנועים. יחד נבדוק האם מנכ״לים ומנהלים בכירים שהם גם רוכבי אופנוע פועלים ומקבלים החלטות אחרת מעמיתיהם נהגי המכוניות ונוסעי הרכבת. יחד נבדוק האם ה״מנוע״ הניהולי שלהם שונה והאם החברות והאירגונים אשר בראשם מנהלים רוכבי אופנוע, פועלים ומתקדמים באופן שונה.

בקיצור… שימו קסדה ותדליקו את הקארדו, יצאנו לדרך.

חיפוש: מנהלים | תפיסות ניהול | מנהיגות | אופנועים | מנטורינג | נטוורקינג

אתרים נוספים: www.eranyoran.com 

מוזמנים להגיב:

רוצים להצטרף לפרוייקט?

מלאו את הטופס או צרו איתי קשר למייל, לווטסאפ או ללינקאין.

פוסטים נוספים שיעניינו אותך